Ботик Ван де Зандсхулп обмисля да прекрати своята тенис кариера.

...
Ботик Ван де Зандсхулп обмисля да прекрати своята тенис кариера.
Коментари Харесай

Мисля дори да не довършвам турнира: Бивш № 22 иска да спре с тениса след Ролан Гарос

Ботик Ван де Зандсхулп обмисля да приключи своята тенис кариера. Нидерландецът единствено доскоро повече от година беше достигнал до номер 22 в международната класация, достигайки до 2 финала в ATP Тура и най-малко трети кръг във всяка конкуренция от Шлема, единствено че последните месеци са истински призрачен сън за него и неотдавна той напусна международния топ 100. Изглежда 28-годишният тенисист е бил повлиян отрицателно от някои събития в своя персонален живот, които избра да не показа на последната си конференция, която даде след отпадането си в първия кръг на Ролан Гарос, където взе едвам 7 гейма за трите сета против Фабио Фонини.

" Това е най-лошият мач в живота ми. Честно казано мисля да се откажа от тениса и въобще да не излизам за мача си на двойки с Робин Хаасе. Не знам дали ще довърша шампионата, само че дано да забележим. Имах компликации с придвижването си и глезенът ми не беше в оптимално положение, само че това не е опрощение.

Много неща ми се случиха отвън корта, които изиграха своята отрицателна роля. Мисля, че би трябвало да се забавляваш с всичко, което правиш. Разбира се, тежките дни са неизбежни, само че би трябвало да се замислиш, в случай че станат прекалено много. Изгубих удоволствието от тениса и играя по инерция. Планирах да се опитам да играя по-малко мачове, само че в днешни дни би трябвало да си напът 30 седмици в годината, тъй като другояче няма късмет да останеш на високи позиции в международната класация. Тези мисли ме преследват месеци наред и се борех с тях, само че в този момент не съм уверен, че желая да не преставам с всичко това. " - показа нидерландецът пред публицистите от свята татковина.

Oh! Botic Van de Zandschulp is thinking about retiring, doesn`t know if he even will play doubles tomorrow
— BE-NE Tennis (@BStolck)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР