Благодарение на координирания подход, който успяхме да изградим на ниво

...
Благодарение на координирания подход, който успяхме да изградим на ниво
Коментари Харесай

Мария Габриел: Наблюдава се тенденция за все повече дезинформация на местно ниво

Благодарение на координирания метод, който успяхме да изградим на равнище Европейски Съюз, не станахме очевидци на огромна огромна офанзива, обвързвана с дезинформация по време на евроизборите. Това съобщи в студиото на Сутрешен блок на Българска национална телевизия еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел. За сметка на това виждаме, че тези които си служат с дезинформацията доста развиват своите техники и започваме да следим една наклонност за от ден на ден съсредоточване върху акции за дезинформация на локално равнище, визиращи общности от хора, което е доста по-трудно и за намиране и противопоставяне, добави тя.

Ще забележим дали по-нататък това ще се трансформира в огромна наклонност, сподели Габриел и заяви впечатляващи числа.

За последните 5 месеца Гугъл е премахнал над 3,39 млн. Yutube канала, които не дават отговор на политиката им за спам или достоверно наличие. Фейсбук е премахнал над 2 милиарда подправени профила, посредством които се популяризира дезинформацията. А Twitter е премахнал над 77 млн.

" Виждаме какъв брой е значимо да се усъвършенства тази политика за бистрота и за спонсорираното наличие, и за политическата реклама. Сега би трябвало да отидем по-надалеч и да навлезем към тематичните дезинформационни акции ", сподели еврокомисарят.

" За мен има две неща, които желая да развия. Най-напред европейска мрежа от така наречен доверени проверители на информация. Ние стартирахме през март, само че за момента ги имаме единствено в 14 страни членки на Европейски Съюз на 11 езика. Все още има потребност да се усъвършенства тази съгласуваност сред платформите и данните, с цел да може така наречен факт чекъри да правят по-бързо своята работа дружно с научните откриватели и медиите ", сподели тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР