Бизнесмени и НПО-та в доскоро окупирания Харкив в Украйна са

...
Бизнесмени и НПО-та в доскоро окупирания Харкив в Украйна са
Коментари Харесай

Какво е нужно по време на война? Детски бронежилетки

Бизнесмени и НПО-та в до неотдавна окупирания Харкив в Украйна са поръчали партида детски бронежилетки, заяви съветничка на локалния регионален съвет в Telegram - Наталия Попова.

Тя разгласява видео на дете, облечено в една от бронежилетките, и разказа функционалностите на необикновената отбрана. Всяка жилетка - те идват в три размера, за малчугани от 4 до 14 години - е оборудвана с транспарантен джоб и ръкохватка. Джобът е за значима информация, която да оставят родителите, а дръжката на гърба - с цел да могат спасителите елементарно да държат детето при евакуация.

" Не желая такава вест да излиза на бял свят. Трудно е да се проумее, че ни би трябвало такава мярка. Но за сигурността на децата бяхме принудени да поръчаме детски бронежилетки. Някои споделят, че сходна партида във военни дейности се поръчва за пръв път в света ", написа Попова.

" Тежи ли доста? ", пита тя детето, а то клати глава.

Производството е финансирано от организация в социална ползва от Лвив, американското Неправителствени организации RDI, ръководено от Гари Каспаров, и посолството на Украйна в Япония. Освен детските, са поръчани и 100 леки бронежилетки за възрастни - локалната незабавна помощ, която работи на първа линия сред съветските и украинските войски.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР