Бизнесменът Шефкет Чападжиев категорично отрече обикалящата на Българска армия информация,

...
Бизнесменът Шефкет Чападжиев категорично отрече обикалящата на Българска армия информация,
Коментари Харесай

Шефкет Чападжиев: Поклон пред меценатството на Гриша Ганчев, няма да му се меся в ЦСКА!

Бизнесменът Шефкет Чападжиев изрично отхвърли обикалящата на " Българска войска " информация, че влиза с голяма инвестиция в ръководството на ЦСКА.

Ето формалното изказване на Чападжиев:

„ Уважаеми другари на футбола в България, в частност последователи на футболния клуб ЦСКА. В последно време от всички направления към мен валят поредност от въпроси по отношение на обява в две медии от 23 февруари тази година, че получавам футболния тим на ЦСКА.

Аз не давам отговор на нападки или публикации от по този начин наречената жълта преса, само че тъй като зная за сензитивната обстановка към тима, и тъй като не искам моето име да се свързва с някакъв тип деструктивно въздействие върху процесите на развиване на един от най-обичаните български клубове, съм задължен най- отговорно да заявя:

Във въпросната информация няма и капка истина. Аз съм огромен последовател на българския спорт и в частност футбола, веселя се когато нашите спортисти печелят и побеждават, само че също проследявам и разбирам, че нещата свързани с развиването на доста тимове в България, напълно не са леки и гладки през последните години. Тежко е за хората, които се занимават и влагат в спорта, а и нямат задоволително поддръжка. Затова отношението и държанието ми по отношение на компликациите в България аз съм декларирал посредством делата си и нямам предпочитание да разясня.

Да, познавам персонално „ златното потомство “ футболисти и деятели, свързани с нашия народен тим, по време на незабравимото международно състезание тук в Съединени американски щати през 1994-а. За мен постоянно е било чест да поддържам връзка с всеки един през годините, в другарски връзки съм и с редица авторитетни и елементарни хора, разнообразни деятели, представители на клубове от всичките разновидности на българския спорт. Затова за мен е неразбираемо за какво се измислят тези истории, които посредством своята нечестност желаят да въплътят и придадат негативизъм на моите връзки към господата Христо Стоичков и Гриша Ганчев в частност. ц, че съм налял такава сума, и че съм поставял някакви условия на Гриша.

Напротив – към господин Гриша Ганчев би трябвало да има възторженостти и благоволение, а и моето отношение към него е било в този дух, тъй като той през годините е дал извънредно доста – финанси, труд, предпочитание, нерви, за развиването на доста други спортове, с изключение на футбола.

Точно заради обстоятелството че съм износен, от диапазона на годините, напреднали към този момент, поради по-големия интервал на наблюдаване, имам цялостното право да свидетелствувам за дейности и влагането на неотклонимото спонсорство на Гришата за спорта – от първа ръка, тъй като съм участвал на тези негови жестове. Освен това от значително места съм чувал, тъй като не му е в характера да се акцентира и да се хвали. Този човек се отдава изцяло и гони задачите си до дъно.

Явно някой желае да омаловажи дейностите на семейство Ганчеви тъкмо в този миг. Аз съм сигурен, че за ЦСКА предстоят доста вълнуващи моменти, че за последователите ще се построи един прелестен стадион. И още един път надълбоко наблягам, че с сегашното и бъдещо развиване на ЦСКА нямам никакви задължения и също, че нямам никакви управнически упоритости към този клуб.

Неприятно ми е да се настройват хората във омраза. Особено в този момент, в този интервал на годината, когато би трябвало да се приканваме към амнистия и почитание един към различен, а на процедура се нарушава духовният мир, като се основават интриги. Ние посредством делата си, посредством позицията си в живота и по какъв начин го живеем един ден ще отговаряме, само че не е наша работа да съдим който и да е било.

Затова ще отмина с простителност тези неправди, без да диря отмъщение, тъй като ние хората от Мадан, въпреки и да сме по-прости или принизени поради месторождението си, умеем посредством обич и мир да минаваме през сложни житейски проблеми и тествания.

Всякога, където и да съм бил, аз съм се чувствал като парченце от целокупния български народ и моите очаквания, и стремежи, са посредством единение и взаимна помощ да работим за богатството и добруването на майка България.

Желая на всички в Родината здраво здраве, повече покорност и доброта, благоденствие и единство във всяка една сфера на българския разцвет.

Искрено ваш: Шефкет Чападжиев “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР