Бизнесменът Емилиян Гебрев, собственик на оръжейната компания ЕМКО ООД, изпрати

...
Бизнесменът Емилиян Гебрев, собственик на оръжейната компания ЕМКО ООД, изпрати
Коментари Харесай

Гебрев с писмо до Борисов и Гешев: Иска отравянето му да се разследва от ЕС, заедно с Навални

Бизнесменът Емилиян Гебрев, притежател на оръжейната компания ЕМКО ООД, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, с копие до президента Румен Радев и посланиците на страните в Европейски Съюз, с искане казусът с отравянето му да бъде импортиран в полемиките по тематиката, които стартират в Европейски Съюз и НАТО.

" Този въпрос би трябвало да се преглежда паралелно с " Навални " и " Скрипал " на идния Съвет на Европейски Съюз ", написа Гебрев. Той упорства в писмото си за още 5 неща.

- България неотложно публично да изиска техническо подпомагане от ОЗХО.

- България неотложно да съобщи съществуват ли в някаква форма останки от материални доказателства, които биха помогнали за нов, по-задълбочен разбор на употребяваното в България бойно отровно вещество.

- Българските управляващи самодейно да се включат в взаимни дейности с управляващите на Германия и Англия за общи старания за разкриването на закононарушенията.

- България да изиска публично от Русия подпомагане по изясняване самоличността на откритите обвинени по делото, както и на останалите, които се намират в развой на изясняване

- Българските управляващи да разрешат следствието на обрисувалите се вероятни български съучастници, подбудители и поръчители на терористичния акт против нас.

" През последните дни в демократичния свят нараства всеобщо отвращение от отравянето на съветския жител Алексей Навални. Германия, която го приюти и се бори за живота му към този момент публично съобщи, че употребяваната отрова е от фамилията " Новичок ". С казуса неотложно се ангажира Световната Организация за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО). Европейският съюз и НАТО разискват политически отговор на това незаконно действие, като не се изключват и наказания. С една дума, демократичният свят се изправи като един с цел да избави живота и разкрие истината за отравянето на съветски жител, отвън своята територия ", разказва предприемачът.

По думите му обаче в България има цялостен контрастност, защото " публично спря незавършеното следствие на така наречен " български Новичок ", осъществено на наша територия още през 2015 година ".

" Спирането на следствието в България съответства със събитията към Навални инцидентно. То обаче е разумно разследване от провежданата от българските управляващи към този момент месеци и години систематична политика на закъснение, затрудняване и отклонение в погрешни направления на следствието на " българския Новичок ". Половинчатите резултати, които бяха шумно разгласявани от прокуратурата, станаха вероятни само с помощта на паралелни външни следствия и на международните медии. Някои от тези следствия бяха отличени и с " Пулицър " ", изяснява още Гебрев.

Според него - обстоятелствата, които илюстрират саботажа на следствието на " българския Новичок ", са изобилни. Сред тях отвод от определяне на състава и произхода на отровата. България, макар, че е член на ОЗХО, продължава да отхвърля техническата помощ на тази организация. За разлика от Англия и в този момент Германия, се демонстрира демонстративно отвращение за дейна взаимна работа с нашите съдружници за откриване на обстоятелствата и събитията. Има и отвод от отправяне на искане до съветската страна за изясняване на самоличността и други обстоятелства към обвинените и другите открити лица, както и отвод от следствие на всевъзможни вероятни връзки със събития и процеси в България, както и на вероятни български поръчители, подбудители или съучастници.

Гебрев желае решението за прекъсване на следствието да се анулира, само че и да се задълбочи на интернационално равнище.

През 2015 година Емилиян Гебрев, сина му и Валентин Тахчиев бяха отровени, по-късно се повдигна въпросът дали това е станало с консумация на рукола, а след това стартира и следствие против трима съветски жители, което стана ясно обаче, че е прекъснато.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР