Бизнесменът е приближен на Владимир ПутинПрезидентът на УкрайнаВолодимир Зеленски обяви,

...
Бизнесменът е приближен на Владимир ПутинПрезидентът на УкрайнаВолодимир Зеленски обяви,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Реших да отнема украинското гражданство на Виктор Медвечук

Бизнесменът е доближен на Владимир Путин

Президентът на УкрайнаВолодимир Зеленски разгласи, че е лишил украинското поданство на богатия бизнесменВиктор Медвечук, който е доближен на съветския президент Владимир Путин, предадоха международните организации. Киев упреква Медвечук в държавна измяна в интерес на Русия.

" На базата на авансово готови документи от службите за сигурност и Националната миграционна работа и в сходство с Конституцията на нашата страна, взех решение да лишава поданството на четирима души, измежду които и Медвечук и трима други политици ", сподели Зеленски, предава Българска телеграфна агенция.

Шейсет и осем годишният Медвечук беше предаден на Русия по време на замяна на пленници и пандизчии сред Киев и Москва в края на септември 2022 година, откакто прекара над пет месеца в украински арест.

Бивш народен представител, роден в Сибир, Медвечук бе считан за индивида на Владимир Путин в Украйна, където защитаваше неговите ползи в продължение на 20 години, откакто двамата се срещнаха при започване на 21 век.

След съветската инвазия в Украйна богаташът избяга от домашния арест, в който бе подложен и се укриваше, само че беше задържан от украинските специфични сили на 12 април. Облечен във военна униформа, с белезници и разчорлен, богаташът, който едно време беше един от най-влиятелните хора в Украйна, изглеждаше неразпознаваем по време на ареста, фрагменти от който бяха публикувани от украинските служби.

Медвечук е обект на американски наказания поради ролята му в анексията на Крим през 2014 година. Той е обект и на английски наказания.

Освен Медвечук наранени от решението на Зеленски са и Тарас Козак, Ренат Кузмин и Андри Деркташ - трима украински политици, обвинени във връзки с Русия.

" Ако депутатите на народа избират да не служат на украинския народ, а на убийците, които пристигнаха в Украйна, тогава ние ще предприемем съответните дейности ", сподели Зеленски в среднощното си ежедневно послание към украинския народ.

В изказването си също така Зеленски сподели, че Украйна се нуждае от още оръжия от значително значение, тъй като Русия събира сили за друга ескалация, съобщи Ройтерс.

" Свободният свят има всичко належащо, с цел да се спре съветската експанзия и да се нанесе историческо проваляне на терористичната страна ", сподели Зеленски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР