Бизнесът ще търси контакти с финансовия министър относно повишаването на

...
Бизнесът ще търси контакти с финансовия министър относно повишаването на
Коментари Харесай

Изоставаме от Румъния по правила за работа от вкъщи

Бизнесът ще търси контакти с финансовия министър по отношение на повишението на оптималния застрахователен предел на 3 400 лв., заложено в плана за държавен бюджет за тази година. Това заяви пред БНР Илия Кръстев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.
 
Той разясни, че в границите на извършените до момента диалози с представители на ръководещата коалиция е имало уверения, че „ оптималният застрахователен приход няма да се усилва доникъде на годината, през който интервал ще бъде търсена връзка с асоциации от бранша, с цел да се посочи по какъв метод в бъдеще ще се случват тези промени “.
 
„ В момента терзанието е обвързвано с това, че сме февруари и фирмите от дълго време са си създали бюджетите, за разлика от страната “, разяснява Илия Кръстев в предаването „ Преди всички “.
 
„ Бюджетите ще се преструктурират и това надали ще банкрутира компании в България. Въпросът е какви сигнали даваме във връзка с развиването на екосистемата в България и по какъв начин желаеме да привличаме задгранични вложители оттук насетне. “
 
Глобалният бизнес се трансформира в подтекста на Covid и неналичието на прогнозируемост дава неприятни сигнали за планирането на вложенията, означи Кръстев.
 
Законодателството, което контролира работата от у дома, е много архаично, съобщи Илия Кръстев и подлага на критика поръчките да се ревизира трудът, полаган от разстояние.

Нарушават ли се правата на работещите от у дома

На последните три държавни управления от бизнеса са предложили промени в регламентите, които касаят отдалечения труд, „ защото те сега са безусловно несъответстващи на обстановката “, посочи той.
 istock istock
„ Вместо да вършим промени в тези регламенти и законодателството, ние започваме да вършим инспекции на фирмите, които съумяха да задържат хората си, дори да ги усилят, да запазят заетостта в България. “

Същевременно в Румъния са признати визи за цифрови номади, посредством които желаят да привлекат хора, които работят от всевъзможни местоположения, стана ясно от думите на Кръстев.
 
„ И да нареждат Румъния като локация, която притегля както такива хора, по този начин и такива вложения. “
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР