Бизнесът ще инициира срещи с партиите в парламента следващата седмица.

...
Бизнесът ще инициира срещи с партиите в парламента следващата седмица.
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът ще инициира срещи с партиите в парламента следващата седмица

Бизнесът ще инициира срещи с партиите в Народното събрание идната седмица. Първата към този момент е ясна – тя е с партията „ Български напредък ” на Стефан Янев и ще се състои в понеделник. Това сподели за предаването „ Твоят ден ” на Нова телевизия Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България.

„ Има длъжностен кабинет, който се оправя не неприятно, сигурно по-добре от предходния. Това пролича в енергетиката. Очевидно дневният ред на политиците се разминава с дневния ред на жителите, на бизнеса, на семействата. Затова ще предизвикваме срещи с парламентарните групи ”, сподели още Велев.

„ Всякакви глупави лозунги, че бизнесът би трябвало да се приспособи към високите цени на сила явно са неуместни. Даже Европейския съвет разбра, че това значи бизнесът да се изнася от Европа ”, разяснява Велев. „ Мярката, която имаме до края на годината, следва да бъде удължена доникъде на идната и надградена, а не влошена ”, добави Велев.

Той напомни, че на бизнесът към този момент отхвърли концепциите на Министерството на енергетиката: „ До вторник би трябвало да дадем нашите оферти. А те са българските консуматори да имат конкурентни цени на електрическата енергия с потребителите в Европейски Съюз. Говорим и за газа. За електрическата енергия това е елементарно достижимо, в случай че не се опитваме да задържим свръхприходи в енергетиката, за до може някои хора да си ги изпълнят по джобовете. “

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР