Бизнесът с бонбони и сладкиши може да е най-силен по

...
Бизнесът с бонбони и сладкиши може да е най-силен по
Коментари Харесай

Ще ядем ли по-малко бонбони и сладкиши тази година?

Бизнесът с бонбони и сладкиши може да е най-силен по Коледа, само че тази година бизнесът е всичко друго, само че не и сладостен. Производителите на бонбони, както и търговците на дребно и фермерите, бяха наранени от пандемията от Covid-19 и това се отрази с повишение на цените на суровините и дефицит на работна ръка. Проблеми имаше и в превоза, само че най-много с веригата за доставки на съществени първични материали, което спъва целия индустриален развой.

Най-съществен обаче се оказва международният дефицит на захар. Това се отразява освен на произвоството на бонбони, само че и на шоколадовата промишленост, на всички сладкарски артикули, както и на доста други артикули, които влагат захар в продукцията си като хлебни произведения, печива, кетчуп и сосове, снаксове, безалкохолни питиета. И до момента в който някои произведения може да се създадат с известно количество подсладители, за други захарта е съществена суровина.

Като захарните коледни бастунчета от двуцветно захарно тесто.

Съединени американски щати внасят към една четвърт от годишните си потребности от захар. Част от тазгодишната локална годишна продукция беше унищожена от урагана Ида, който покоси Луизиана - вторият по величина щат в страната и главен производител на захарна тръстика. Междувременно цените на товарните транспорти се повишават, а Бразилия и Тайланд - два от най-големите производители на захар в света - имаха по-слаби реколти от предстоящото. Цените на захарта са на рекордно високи равнища от 10 години насам.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР