Бизнесът и науката започват да внедряват квантови изчислителни системи(снимка: CC0

...
Бизнесът и науката започват да внедряват квантови изчислителни системи(снимка: CC0
Коментари Харесай


Бизнесът и науката започват да внедряват


Бизнесът и науката стартират да внедряват квантови изчислителни системи
(снимка: CC0 Public Domain)

Обемът на международния пазар на квантови калкулации доближи съвсем 500 милиона $ през предходната година, сочи ново изследване на компанията Hyperion Research, спонсорирано от Консорциума за квантово икономическо развиване (QED-C) и QC Ware, с поддръжката на Европейския консорциум за квантова промишленост (QuIC) и Quantum Industry Canada.

През 2020 година промишлеността на квантовите калкулации се прави оценка на $381 млн. Миналата година размерът на пазара се е нараснал до $490 млн., което е растеж от почти 29%, сочи.
още по темата
В интервала до 2024 година се чака средногодишен ритъм на напредък от 21,9%. Прогнозата за тази година възлиза на към $597 млн., а през 2023 година – на $728 млн. През 2024 година пазарът на квантови калкулации ще доближи $888 млн.

През идващите три години като максимален сегмент в квантовите калкулации се обрисува софтуерът с дял от към 35%. Приблизително 23% ще заемат хардуерните решения. Облачните услуги ще донесат 16% от общите доходи, а професионалните услуги – 14%.

Ключовите области на приложение на квантовите технологии са финансовият бранш, киберсигурността и науката. Квантовите компютри ще се употребяват за машинно образование (24%), оптимизация (19%), симулация (19%), сигурност (14%) и метода Монте Карло (9%).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР