Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив.

...
Бизнесът и културата се обединяват в общо събитие в Пловдив.
Коментари Харесай

Необичаен туристически уикенд очаква пловдивчани

Бизнесът и културата се сплотяват в общо събитие в Пловдив. Туристическа разходка из културни институции и хотелски бази ще се организира за първи път в града под тепетата. Необичайната самодейност е наречена „ Дефиле Уикенд в Пловдив “.
През идващите 48 часа пловдивчани и посетители на града ще имат опцията да се насладят на забавни спектакли, музеи и галерии. Ще могат да прегледат и други културни събития и институции, входът за които ще е на преференциални цени. Едновременно с това, посетителите ще имат опцията гратис да се допрян до пъстрата палитра от хотелски бази и да се потопят в тайните на кухнята им. Ще могат да вкусят от специалитетите в разнообразни пловдивски заведения. По време на туристическата разходка посетителите ще получат и шанса да релаксират и пренощуват в някой хотел или да се възползват от спомагателните услуги на всеки един участник в събитието: СПА, релакс центрове, басейни, фитнес зали и други. Общо 27 са обектите, които ще се включат в събитието. От тях 11 са културните институции, хотелите са 7, а заведенията – 9. Сред обектите са Регионален исторически музей, Драматичен спектакъл, Регионален природонаучен музей и други. Студенти и възпитаници от пловдивски образователни заведения ще бъдат доброволци в приключението.
Те ще дават отговор за посрещането, информирането и разходката на посетителите из другите обекти. На всяко от местата ще има оставени анкетни карти, посредством които искащите ще могат да гласоподават за несъмнено място и да споделят къде са посрещнати най-топло и кое ги е впечатлило най-силно. Идеята е посредством гласовете на туристите освен да бъдат разпространявани културата и туристическият бизнес в Пловдив, а и да се дефинират най-гостоприемните хотел, заведение и културно средище. Инициатори на първото по рода си събитие в България са Съвет по туризъм-Пловдив, в съдействие с Общината в града под тепетата, университети, учебни заведения и търговски обекти. Откриването на събитието ще се състои в Градски дом на културата „ Борис Христов “ през днешния ден /09.03.18 г./ от 12:00 ч. Там стартът ще бъде подложен с ретроспективна фотоизложба на тематика „ Гостоприемният Пловдив “. Дефиле „ Уикенд в Пловдив “ ще продължи до недея /11.03.18 г./. За да се възползват от отстъпките в другите обекти, искащите би трябвало да се записват в уеб страницата на събитието, ползвайки ключова дума: " ДЕФИЛЕ УИКЕНД ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР