Бившият заместник-началник на Службата за безопасност на Украйна не изключва

...
Бившият заместник-началник на Службата за безопасност на Украйна не изключва
Коментари Харесай

Ген. Ягун: Няма украинска следа при взривяването на Кримския мост, само ФСС на Русия има интерес

Бившият заместник-началник на Службата за сигурност на Украйна не изключва версията нападател самоубиец да стои зад атентата

Експлозия на Кримския мост е от изгода единствено на Федералната работа за сигурност на Руската федерация. Това разгласи генерал-майор от запаса на Службата за сигурност на Украйна  Виктор Ягун, представен от организация УНiАН.

Бившият заместник-началник на специфичните служби показа в ефира на телевизионния канал Freedom, че не има вяра в хипотезата за " украинската диря " в атентата.

„ Украинските специфични служби и Въоръжените сили на Украйна въобще не употребяват методите на терористичните организации, а тук беше осъществен терористичен акт “, сподели Ягун.

Според него просто е невероятно да се стигне до Кримския мост без инспекция. Освен това генерал-майорът не изключва, че камиона да е ръководен от нападател самоубиец.

" Фактът, че до камиона е имало трен с гориво също допуска, че това може да са съгласувани дейности. И всички тези фактори демонстрират, че детонацията най-вероятно е употребена от някои съветски специфични служби за вътрешна кавга “, разяснява той.

Ягун означи, че по-рано Въоръжените сили на Руската федерация и Националната армия са били ангажирани с главната защита и отбрана на моста, само че след детонацията той е минал под контрола на ФСБ.

„ Мисля, че тази терористична офанзива беше преференциална на ФСБ, която по този метод трансферира цялата отговорност върху Националната армия и Въоръжените сили на Руската федерация “, посочи украинският военачалник.

Той допусна, че ФСБ желае да поеме ръководството в свои ръце и да преформатира „ специфичната интервенция “ в „ контратерористична интервенция “.

Снощи съветският президент Владимир Путин упрекна украинските специфични служби във взривяването на Кримския мост, а ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин загатна за българска диря в атентата. Според проверяващите камионът, цялостен с експлозиви е тръгнал от нашата страна. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР