Бившият заместник-министър на финансите от кабинета “Сакскобургготски“ Красимир Катев е

...
Бившият заместник-министър на финансите от кабинета “Сакскобургготски“ Красимир Катев е
Коментари Харесай

Бивш заместник-министър получи условна присъда за катастрофа с две жертви

Бившият заместник-министър на финансите от кабинета “Сакскобургготски “ Красимир Катев е дефинитивно наказан на три години условно за злополука с две жертви, станала преди близо 8 години.

Долните инстанции дадоха на Катев ефикасна присъда, само че Върховният касационен съд я e понижил до условна. Информацията за присъдата бе публикувана от прокуратурата. Красимир Катев е лишен от право да ръководи автомобил за 6 години.

Трагичният случай се случи край Балчик през 2012 година. Разследването е открило, че Катев е навлязал в насрещното придвижване при завой на кръстовището за кариера " Момчил " в посока Балчик.

Стигнало се е до съвсем преден удар с различен автомобил, чийто водач е умрял на място. По-късно умрял и неговият сателит. Двамата мъже от другата кола са били без защитни колани, а починалият лидер не е имал брошура. Разследването обаче е посочило, че той няма виновност за злополуката.

На първа инстанция Окръжният съд в Добрич даде ефикасна присъда на Катев - 4 години затвор. Втората инстанция обаче я понижи на 3 години и половина, само че тя остана ефикасна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР