Бившият зам.-министър на земеделието в първия и втория кабинет на

...
Бившият зам.-министър на земеделието в първия и втория кабинет на
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на ГЕРБ влиза в борда на държавна горска фирма

Бившият зам.-министър на земеделието в първия и втория кабинет на Бойко Борисов - доцент Георги Костов, който сега е консултант на аграрния министър Десислава Танева, влиза в борда на Северноцентралното държавно (горско) дружество. В управата на друга земеделска компания, осигуряваща напояване - “Земинвест”, за нов мандат е избран отново синът на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев. Това откри инспекция на Mediapool в Търговския указател. Само преди броени дни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сигнализира от парламентарната естрада, че на изпроводяк ГЕРБ овладява земеделието, енергетика и други браншове, назначавайки за нови 5-годишни мандати свои хора в държавните компании. Новото 45-о Народно събрание одобри мораториум за нови предопределение, който бе обнародван на 23 април т.г., само че до влизането му в действие редица смени в бордовете бяха осъществени.

Костов: Избран бях след конкурс

За шеф на Северноцентралното държавно (горско) дружество е преназначен Цветелин Миланов, а в управата е преназначен Иван Степанов. Нов член е точно Георги Георгиев Костов, който влиза като самостоятелен представител и сменя в борда Александър Пенков. Самият Георги Костов удостовери пред Mediapool назначението си.

“Да, след извършен конкурс бях определен за самостоятелен представител в управата на държавното горско дружество. Конкурсът започва през февруари и приключи в края на март. Преобладаващи в комисията, която пресяваше претендентите, бяха специалисти от Агенцията за обществени предприятия и надзор и преподаватели в Университета за национално и международно стопанство(УНСС), имаше единствено двама представители в нея от министерство на земеделието”, разяснява Георги Костов. Той акцентира на състава на комисията, с цел да разсее подозрения за евентуален спор на ползи, наблягайки че не е определен от някогашни сътрудници от министерство на земеделието, тъй като болшинството оценители са били от други ведомства.

Самият Костов е и доцент в Лесотехническия университет в София. Има специализации в Австрия, Холандия, Швейцария, Швеция. Що се отнася до държавната компания, в чиято администрация влиза, то Северноцентралното държавно (горско) дружество стопанисва държавните горски територии в пет административни области – Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. В състава му влизат 12 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства. Общата повърхност на горските му територии е 393 727 ха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР