Бившият вицепрезидент на Зимбабве – Емерсън Мнангагва, ще положи клетва

...
Бившият вицепрезидент на Зимбабве – Емерсън Мнангагва, ще положи клетва
Коментари Харесай

Изгоненият от Робърт Мугабе вицепрезидент заема поста му

Бившият вицепрезидент на Зимбабве – Емерсън Мнангагва, ще постави клетва като президент на следващия ден или в четвъртък, заяви пред Ройтерс секретарят на ръководещата партия ЗАНУ-ПФ по правните въпроси Патрик Чинамаса след оставката на президента Робърт Мугабе.

Шефът на парламентарната група на ЗАНУ-ПФ Лавмор Матуке добави, че Мнангагва ще отслужи остатъка от мандата на Мугабе до идващите общи избори, които би трябвало да се състоят не по-късно от септември 2018 година

Мнангагва, който избяга в Южна Африка, разгласи, че се връща в страната си, съобщи ДПА.

„ Искам да поздравя зимбабвийския народ за достигането на този исторически момент – сподели Мнангагва в изказване след оставката на Мугабe. – Заедно ще осигурим кротичък преход за затвърждаването на нашата народна власт и ще донесем ново начало за всички зимбабвийци, и ще създадем мир и единение “.

„ Връщайки се в родината, чакам с неспокойствие дружно с вас, народа на Зимбабве, да се заемем с политическите и стопански провокации пред нашето обично Зимбабве “, сподели още той.

Миналата седмица 93-годишният Мугабе беше подложен под домакински арест, откакто военните направиха анемичен прелом. Завземането на властта беше предшествано по-рано този месец от уволняването от Мугабе на Мнангагва като негов вицепрезидент, отбелязва ДПА.

След като беше отхвърлен от поста си, Мнангагва избяга в Южна Африка, заявявайки, че се притеснява за живота си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР