Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън печели първични избори в

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън печели първични избори в
Коментари Харесай

Байдън печели в Мисисипи, Мисури, Айдахо и Мичиган

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън печели първоначални избори в щата Мисисипи. Тази прогноза беше направена от Си Ен Ен.

Телевизията отбелязва, че съгласно нейните оценки, Байдън е " с огромна разлика " пред своя противник - сенатора от Върмонт Бърни Сандърс. В Мисисипи ще бъдат разпределени гласовете на 36 делегати, които на идния Национален конгрес на Демократическата партия ще поддържат един или различен претендент за номинация за президент.

Малко по-късно стана ясно, че след Мисисипи Байдън побеждава в Мисури, Айдахо и в Мичиган.

Във федералния окръг Вашингтон обаче Сандърс е в люта борба с някогашния вицепрезидент.

Според резултатите от предишния " супер вторник ", когато демократите гласоподаваха в 14 щата и една отвъдморска територия на Съединени американски щати, Байдън завоюва в 10 щата, а Сандърс - в четири.

Първичните избори от през днешния ден в Айдахо, Мичиган, Мисисипи, Мисури и Вашингтон ще предлагат общо 338 делегати на Демократичния народен конгрес, който ще уточни противника Доналд Тръмп на изборите на 3 ноември. В допълнение, още 14 делегати ще бъдат номинирани от Северна Дакота.

В. " Ню Йорк таймс " пресмята, че Байдън до момента е обезпечил поддръжката на 670 делегати на националния конгрес, а Бърни Сандърс 574. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР