Бившият вицепремиер и лидер на БСП Корнелия Нинова не смята,

...
Бившият вицепремиер и лидер на БСП Корнелия Нинова не смята,
Коментари Харесай

Нинова: Слави Трифонов отново иска да употреби хората

Бившият вицепремиер и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не счита, че " ИТН " може да бъде поръчител за какъвто и да е било референдум и прикани хорат да не реагират прочувствено на за референдум за президентска република. В първи си коментар по тематиката единствено няколко часа след изказването на Трифонов, Нинова уточни, че апелът за продължаващо разрушение в тази обстановка е безусловно неградивно, а вместо това хората имат потребност от сигурност и успокоение.

По думите ѝ концепцията на Трифоно е невъзможна за реализиране, тъй като единственят орган, който може да вземе сходно решние е Велико национално заседание, а с референдум не може да се промени формата на държавно управлние. Според водачът на социалистите Слави Трифонов единствено желае да използва хората, както го е направил и преди.

" ИТН в продължение на 3 Народното събрание разбиваха опцията за непоклатимост, за сигурност и демонстрираха разрушителност като говорене, като лъчение и деяние. (...) " ИТН " не беше никакъв поръчител за рефередума, нищо не се случи, единствено това, че използваха и използваха гласа на хората ", съобщи тя. През 2016 година Инициативен комитет с ръководител Слави Трифонов провежда референдум с три въпроса. Той се организира на 6 ноември, дружно с изборите за президент, след това извоювани от Румен Радев. Имащите право на глас трябваше да отговорят с " Да " или " Не " на всеки от следните 3 въпроса:
" Близо 3.5 млн. души гласоподаваха " за ", само че 12 027 гласа не доближиха предложенията да са наложителни.
По закон допитването на референдум е сполучливо, т.е. минава прага на годност, в случай че в него са взели участие повече от гласувалите на последните парламентарни избори, или в съответния случай най-малко 3 500 585 души. А предметът на всеки от въпросите става наложителен, в случай че с " Да " са дали отговор повече от половината от участвалите - или в тази ситуация минимум 1 750 293. През май 2017 година Върховния административен съд (ВАС) реши дефинитивно, че референдумът, иницииран от " Шоуто на Слави ", не е наложителен.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР