Бившият вече председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че

...
Бившият вече председател на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че
Коментари Харесай

Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради терасата си

Бившият към този момент ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев разгласи, че данъчната му проверка е завършила през вчерашния ден. Затова и подава оставка. По думите му заключението на Национална агенция за приходите е, че няма несъответствия в приходите на фамилията. Така завършва въпросът с терасата във връзка с ръководителя на антикорупционната комисия.

По отношение на Пламен Георгиев като притежател на парцела обаче развръзката занапред следва, оповестява БТВ.

Първоначалната инспекция на община Слатина приключи със мнението, че съвсем 60 квадрата от навесите са противозаконни. Шефът на столичния строителен контрол Влади Калинов реши да обезсили това мнение и се раздели с поста си. Тогава Калинов се базира на декларация на някогашния притежател, в която написа, че е строил тези навеси, преди да бъде публикуван Акт 16 на постройката.

Георгиев обмисля да съди общината поради това, че през 2012 година, преди да купи жилището, е било открито нелегално строителство и нищо не е направено. Юристи обаче означават, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, тъй че в случай че Георгиев е купил парцела с нелегално строителство, то той би трябвало да понесе следствията от това.

До месец се чака да е подготвена новата инспекция на инспекторите от „ Слатина”, която ще бъде дефинитивна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР