Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ се извини

...
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ се извини
Коментари Харесай

Младен Маринов: Записите с полицейското насилие не са укривани

Бившият вътрешен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ се извини за превишаването на полицейските пълномощия на униформените по време на митингите през лятото на 2020 година

Това се случи след края на изключителното съвещание на Народното събрание по тематиката.

„ Като служител на реда и човек, такива дейности са неприемливи. В тази посока, още на 10 юли вечерта, когато станаха известни видеоклиповете, снимани от протестиращи, където се виждаше, че има някакво принуждение – аз разпоредих незабавна инспекция “, сподели Маринов.

По думите му актуалният длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков в залата е удостоверил неговите думи. Той посочи, че записите не са укривани, а са конфискувани по надлежния ред и са приобщени към дисциплинарното произвеждане, след което са изпратени в прокуратурата.

Маринов не отговори на журналистически въпрос дали той персонално е видял записите, преди да станат обществени.

„ Нека този случай не изважда от обществения фокус множеството случаи на потърпевши служители на реда. Нека и те да бъдат толкоз мощно във вашия фокус, колкото и този случай “, добави той.

Наследилият го на поста в кабинета „ Борисов 3 “ Христо Терзийски, който също сега е народен представител от ГЕРБ, съобщи в коридорите на Народно събрание, че с сътрудника му Маринов са станали обект на офанзива.

„ В качеството на политически фигури сме удовлетворени от това нещо. Не може българската полиция да бъде употребена и поругавана с политически цели, изключително когато следва началото на нова предизборна акция “, добави Терзийски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР