Бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира ареста на лидера на

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира ареста на лидера на
Коментари Харесай

Бойко Рашков обяви защо Бойко Борисов бе арестуван: Имаше неотложност!

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разяснява ареста на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, който бе дефинитивно разгласен преди дни за противозаконен от Софийския административен съд.

" Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи по този начин оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд още веднъж е казано, че в заповедта не са записани фактическите учредения. А заповедта не може да ги съдържа по една доста елементарна причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа който пожелаят и подобен звук подвигаха. Имаше необходимост в различен смисъл, само че този въпрос е чисто юридически ", аргументира се той пред Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че в случай че бъде определен (Рашков води листата на Продължаваме промяната в Перник – бел. ред.) ще работи за продължение на битката против корупцията.

На въпрос дали ще стане ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Рашков сподели, че това зависи от развиването на политическите процеси в страната.

Според него е пресилено да се твърди, че Министерство на вътрешните работи разпъва чадър над трафиканти.

" Не би трябвало да се избързва с въпроси, които имат политически нюанс, трансферира се отговорността, аргументите за случилото подлежат на изясняване в хода на следствието ".

По думите му казусът в Бургас е покруса за Министерството на вътрешните работи и не прави чест на някои изказващи се да трансферират отговорността върху предходното държавно управление, което към този момент близо месец не е на власт.

" Взети са ограничения за укрепване на защитата на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което страната може да направи, има съществени инспекции на граничните пунктове ", настоя Бойко Рашков.

Той разясни, че от отпуснатите 5 милиона лв. са употребявани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е изработен в целокупност.

" Не са закривани гранични ръководства, а са основани, да вземем за пример в Резово, където мигрантският напън е голям ", сподели още Рашков.

Той бе безапелационен,  че няма да разяснява кадровите решения на министър Иван Демерджиев: " Това са неговите визии! " и заключи: " Информацията за потреблението на бази на Министерство на вътрешните работи за частни празненства е неистина ".
По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР