Бившият външен министър на Франция - Катрин Колона ще ръководи

...
Бившият външен министър на Франция - Катрин Колона ще ръководи
Коментари Харесай

Катрин Колона ще ръководи проверката на Агенцията за палестинците за сътрудничество с Хамас

Бившият външен министър на Франция - Катрин Колона ще управлява инспекцията на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) за присъединяване в нападението на " Хамас " против Израел.

Твърди се, че следствието е разпоредено през предишния месецот Филип Лазарини, началник на UNRWA, преди публикуването на израелските разкрития за съдействие на чиновници на организацията с терористичната формация и последвалото всеобщо отдръпване на донори отпред със Съединени американски щати и Обединеното кралство, заяви „ Гардиън “.

В резултат на това UNRWA е изправена пред огромен дефицит на средства на фона филантропичната рецесия в Газа. На 5 февруари Испания съобщи, че ще даде спомагателна помощ в размер на 3,5 млн.

Колона, някогашен дипломат на Франция в Обединеното кралство и извънредно умел посланик, ще бъде подкрепена в следствието си от три скандинавски тинк-танка за развиване: института " Раул Валенберг " в Швеция, института " Хр Михелсенс " в Норвегия и Датския институт за правата на индивида.

През предходната седмица израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че организацията на Организация на обединените нации е била " изцяло инфилтрирана " от " Хамас ", който ръководи Газа от 2007 година насам.

По данни на Израел, до 10% от личния състав са последователи на " Хамас ". Израелската страна изиска организацията да бъде разпусната.

Лазарини ще посети през тази седмица три страни от Персийския залив, с цел да събере поддръжка, откакто донорите стопираха финансирането, и предизвести, че в случай че финансирането не бъде обновено, организацията може да бъде принудена да приключи активността си до края на февруари.

UNRWA уволни 12-те чиновници, посочени от Израел като забъркани в нападението от 7 октомври.

Съобщава се, че вътрешната инспекция на Организация на обединените нации по съответните обвинявания на Израел се прави редом от службата на Организация на обединените нации за вътрешен контрол./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР