Бившият външен министър Борис Джонсън е новият лидер на Консервативната

...
Бившият външен министър Борис Джонсън е новият лидер на Консервативната
Коментари Харесай

Борис Джонсън е новият лидер на консерваторите и премиер на Великобритания?

Бившият външен министър Борис Джонсън е новият водач на Консервативната партия и министър председател на Обединеното кралство.

Това демонстрира изследване по-малко от две седмици преди да бъдат оповестени резултатите от гласуването в партията на торите, написа " Гардиън ".

Сайтът ConservativeHome разгласява още едно изследване измежду настройките в Консервативната партия и заключи, че Борис Джонсън към този момент е спечелил борбата за водачеството на партията. Изследването е въз основата, че 71% от респондентите споделят, че към този момент са дали своят вот. Според данните 71.79% (934 респонденти от 1301) са дали своят вот за Борис Джонсън, а 28.21% (367 респонденти) за външния министър Джереми Хънт. " Гардиън " написа, че в случай че тези данни са правилни и от през днешния ден всеки глас отиде за Хънт, той няма да може да навакса.

Миналата седмица данните посочваха 67% поддръжка за Джонсън и 29 на 100 за Хънт. Няколко дни по-късно проучване на YouGov откри, че 74 на 100 поддържат Борис Джонсън, а 26% - Хънт.

160 000 членове на Консервативната партия започнаха да гласоподават на 6 юли. Вотът ще завърши на 21 юли.

Според медии въпросът е дали Хънт ще подаде оставка преди 23 юли, когато се чакат формалните резултати. На 24 юли Тереза Мей за последно ще дава отговор на парламентарни въпроси преди да се насочи към Бъкингамския замък, където ще връчи оставката си на кралица Елизабет II. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР