Бившият украински президент Петро Порошенко предупреди, че „никой не знае

...
Бившият украински президент Петро Порошенко предупреди, че „никой не знае
Коментари Харесай

Порошенко: Полша, Чехия, Румъния или България може да са в полезрението на Путин в бъдеще

Бившият украински президент Петро Порошенко предизвести, че „ никой не знае къде Русия ще спре, в случай че нахлуе в Украйна”.

Пред Sky News Порошенко съобщи, че Полша, Балтийските страни, Чехия, Румъния или България може да са в полезрението на Владимир Путин в бъдеще.

По думите му единството и солидарността с Украйна са „ витално важни” и страната прави всичко допустимо за постигането на мир, защото, според от отчетите, почти 150 000- 190 000 съветски бойци се натрупат наоколо до границата. Русия отхвърля проекти за навлизане и декларира, че силите са за военни учения.

Порошенко, президент на Украйна в интервала 2014 година – 2019 година, съобщи, че единственият метод да се обезпечи сигурност за Украйна би бил участието й в Европейски Съюз и НАТО в бъдеще, против което Русия изрично се опълчва.

Порошенко настоя, че Украйна стои „ рамо до рамо” със съдружниците на Съединени американски щати, Англия и Европа, с цел да позволи актуалната рецесия с дипломатически средства. По думите му има „ явен образец на хибридна война от страна на руснаците”. Според него има „ подправена евакуация на хора, подправена акция с измислени обстрели от украинската страна, подправено навлизане през границата. Това не е украинска рецесия, това е съветска агресия”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР