Бившият централен защитник на Локомотив Пловдив и Левски Веселин Балевски

...
Бившият централен защитник на Локомотив Пловдив и Левски Веселин Балевски
Коментари Харесай

Веселин Балевски: Трябва да се сложи край на тази ситуация в българския футбол

Бившият централен бранител на Локомотив Пловдив и Левски Веселин Балевски сега е член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) и през днешния ден след съвещанието приказва пред медиите за решенията, които са били взети.

На днешното си съвещание.

" Надяваме се всичко да е обикновено за провеждането на Конгреса. Всичко е ясно, одобриха се документите. Нямаше срещу при гласуването. Така че на 15-и март ще има Конгрес на БФС, ще бъде управителен от Михаил Касабов. Всичко ще бъде както е в Европа, в Германия.Това беше един къс Изпълком ", съобщи Веселин Балевски при излизането си от Базата в Бояна.

Според него настоящата администрация на централата е узряла за промени.

" Разбира се. Щом има конгрес, би трябвало нещо да се промени. Трябва да се постави завършек на тази обстановка в българския футбол ", добави той.

Преди близо две седмици – на 29-и януари, представители на УЕФА и ФИФА бяха на посещаване в България. Най-напред те са посетили постройката на БФС, след което имаха и среща с министъра на спорта Димитър Илиев. Балевски беше запитан дали знае какво тъкмо се е говорило на тези срещи отвън общоприетите известия, които бяха публикувани до медиите.

" Първо аз не съм участвал на среща с тези хора. Знам, че Михаил Касабов е участвал. Може би към него би трябвало да зададете този въпрос. Нямам информация. Не имам вяра да е имало размахване на пръст към страната да не се меси в делата на федерацията. Те са дипломатични хора във ФИФА и УЕФА ", добави той.

Бившият футболист не мисли, че Борислав Михайлов още веднъж ще се кандидатира за президент на БФС.

" Мисля, че е решил да се отдръпна. Такова възприятие имам, само че въпреки всичко него го питайте. Това е негово персонално решение. Четири години сме били дружно съотборници в Левски. Мога да кажа, че беше съвършен състезател. Перфектен вратар, елиминирахме дружно два пъти Щутгарт – първенеца на Германия. Дали е съвършен началник? Е, всеки бърка. Няма безгрешни хора ", приключи Балевски.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР