Бившият треньор на Милан и селекционер на Италия Ариго Саки

...
Бившият треньор на Милан и селекционер на Италия Ариго Саки
Коментари Харесай

Легенда на Интер се шегува с градския съперник: Милан, къде си?

Бившият треньор на Милан и селекционер на Италия Ариго Саки (77 г.) проучва за " Гадзета дело спорт " първия полуфинал в Шампионската лига, приключил 2:0 за нерадзурите.

Специалистът не скри разочарованието си от играта на символичните домакини и не скри скептицизма си по отношение на крайния излаз от конфликта.

" За мен Интер е с повече от един крайник във финала. Дори в случай че във футбола в никакъв случай не можеш да си изцяло сигурен по отношение на крайния излаз. Разбира се, съществуват толкоз доста условия, които ни припомнят за това златно предписание, само че нерадзурите направиха значима крачка към Истанбул. 2:0 в дербито е повече от мощен сигнал. Напълно заслужена победа за нерадзурите, тъй като росонерите не бяха на терена през първото полувреме ".
 Тежък удар по Милан след загубата от Интер
Тежък удар по Милан след загубата от Интер

Сезонът на халфа на Милан Исмаил Бенасер завърши, оповестиха от клуба

" Бих попитал, а и освен аз - Милан, къде си? Бях доста сюрпризиран неприятно,защото тимът на Пиоли ми изглеждаше в действителност неразпознаваем. Факт е, че Интер в обстановки един на един е по-силен от Милан-и от техническа позиция, и във връзка с опита. Това го знаят и децата и би трябвало да намериш решение. За мен росонерите имаха единствено една опция: да играят като тим, да се движат всичките плътно, както когато имат топката, по този начин и без нея ", съобщи Саки, хвърляйки стреличка към наставника на гранда Стефано Пиоли.

" Това, което бих желал да подчертая, е, че Милан се оправи еднообразно зле и в защитната фаза, и в офанзивната. Отборът изглеждаше комплициран и като че ли неготов за този решаваш конфликт. Играчите на Пиоли като че ли бяха не запомнили какво е преса и даже не се опитваха да я ползват. Отборът се беше дотам разтегнал, че от време на време телевизионният кадър не можеше да покаже първия и последния състезател ", добави легендата.

Саки отдаде дължимото на нерадзурите, като не пропусна да изтъкне работата на Симоне Индзаги.

" Интер си заслужи триумфа и сподели, че е изцяло подготвен за конфликта душевен и физически. И тази победа сигурно ще помогне на цялата група да повярва още повече в личните си сили и благоприятни условия. Отборът на Симоне Индзаги бе стабилен и проведен и се възползва оптимално от грешките на своите противници. Интер изграждашеиграта си, като постоянно вертикализираше нападателите, които свършиха страхотна работа както в офанзивата, по този начин и в отбраната. Нерадзурите демонстрираха самочувствие, подкрепено с класа, което, за жалост, не се видя в Милан. Разбира си, отсъствието на Леао е огромен минус, както и ранното овакантяване на Бенасер, само че това никога не може за служи за оправдание ", приключи Ариго.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР