Бившият треньор на футболен клуб ПСЖ Кристоф Галтие може да

...
Бившият треньор на футболен клуб ПСЖ Кристоф Галтие може да
Коментари Харесай

Наказание от 3 години грози бивш треньор на ПСЖ

Бившият треньор на футболен клуб ПСЖ Кристоф Галтие може да бъде осъден за три години и да му бъде издадена условна присъда от 12 месеца затвор поради расистки изявления, оповестява вестник " Паризиен ", базирайки се на Прокуратурата в Ница.

Специалистът също може да бъде санкциониран с 45 хиляди евро.

Заседанията по делото се организираха през вчерашния ден, а юристите на треньора обявиха, че на следствието по отношение на обвиняванията за тормоз и дискриминация против него липсва " безпристрастност ".

На 30 юни радио " RMC Sport " заяви, че Галтие е бил арестуван за 24 часа в Ница като част от следствие на случай на расистки обиди.

Повод за това е писмо на треньор до някогашния шеф на Ница Жулиен Фурние, в което той посочи несъгласието си в тима да има огромен брой чернокожи и мюсюлмани.

57-годишният Галтие стана старши треньор на Пари Сен Жермен на 5 юли 2022-а, а тъкмо година по-късно договорът му беше преустановен.

През сезон 2021/2022 французинът води Ница. Преди това е бил треньор на Лил, Сент Етиен и Марсилия. През октомври 2023-а Галтие подписа контракт с катарския клуб Ал Духаил.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР