Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев говори пред

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев говори пред
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: В Левски има игрова криза

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев приказва пред " Тема Спорт " за представянето на отбора в последните мачове. Славният нападател показа мнението си за играта на " сините " в офанзива и дали има рецесия в тима. Той съобщи, че чака сложни мачове за столичани против ФК ЦСКА 1948 и Черно море.

Г-н Вълчев, по какъв начин намирате играта на Левски, " сините " не съумяха да завоюват последните си три мача в шампионата?

Преди това бях споделил, че Левски ще завоюва въпросните дуели, само че очевидно не бях прав. Дори в последните четири мача " сините " вкараха единствено три гола. Отборът демонстрира непоклатимост в отбрана и положително равнище в халфовата линия. Постоянно го дъвчем, че Левски изпитва компликации против тимове с по-сгъстена защита. В такива обстановки би трябвало да изпъкват самостоятелните качества на играчите - да се тръгне на дрибъл или с двоен пас да се преодолее съперник, а в краен случай да се търси попадение след статично състояние. Ивелин Попов се оправя с ролята на централен нападател, само че би трябвало да се търси подобен човек през зимата. За мен Уелтън и Роналдо са отвън форма. Не оказват помощ в офанзива.

Отново би трябвало да се повторим, че липсват последният пас и удар. Роналдо имаше положително състояние против Локомотив Пловдив, само че от 10 метра прати топката над вратата. Колко положения да има за мач? От три-четири би трябвало да се вкарва попадение. Има игрова рецесия. Мъри сподели, че в отбора има играчи, които са затормозени душевен, само че това е Левски и не би трябвало да има такова нещо. Това са мъже, а не деца.,
 Левски без Ивелин Попов минимум за четири мача
Левски без Ивелин Попов минимум за четири мача

Контузията му се оказа сериозна

Колко ще липсват на сините Ивелин Попов и Илиян Стефанов, в случай че не съумеят да се възстановят за идните мачове?

За Ивелин Попов споделих, че се оправя с ролята си на централен нападател. С опита си, който има, доста може да помогне на Левски и ще липсва, в случай че не се възвърне. Илиян Стефанов, когато пристигна на " Герена ", стартира доста добре, само че по-късно имаше спад във формата му. Дори не беше титуляр. Но съгласно мен няма да е толкоз огромна загуба отсъствието на двамата, тъй като има играчи, които да ги заместят. Например Марин Петков, който виждаме, като влезе в игра с експанзия и непримиримост, вкарва. Може да работи като централен нападател и го видяхме в някои от мачовете в тази роля.

Необходима ли е някаква смяна в предни позиции за сините?

Не имам вяра да се стигне до това. Няма по какъв начин да се сменят позициите на Роналдо и Уелтън. Първият с десния крайник не може да насочи прекрасен удар, а какво да приказваме с левия. Докато силата на Уелтън е отляво, да навлиза във вътрешността и с фалцов удар да осъществя. Двамата са на върха на фланговете и съществува вид да им се даде повече независимост и да нямат толкоз функционалности в отбрана, само че това е едно от главните условия на Станимир Стоилов - всички футболисти да вземат участие в двете етапи на играта. Според мен, играейки по цялата линия, им се губи от успеваемостта и силата на офанзивата. Трябва да има някой състезател с по-свободни функционалности.

Какво очаквате от идните мачове с ФК ЦСКА 1948 и Черно море?

Да кажа, че отново чакам победи на Левски, не дръзвам да го върша. Трябва да съм по-умерен оптимист. Дано сините завоюват тези дуели. ФК ЦСКА 1948 добре вървят в шампионата. Притежават 4-5 мощни играчи. Набраха самочувствие и ще бъде доста мъчно за Левски в събота. Същото се отнася и за Черно море. Клуб с обичаи, който демонстрира в множеството мачове доста постоянна игра и сините ще имат проблеми

Ако Левски успее да завоюва и двата дуела, отлично, само че може да са удовлетворени и от един триумф и едно тъждество. Защото преди четири кръга си говорихме за шампионска купа, само че виждаме какво се случва във футбола. Много бързо се трансформират нещата.

Какво е мнението ви по въпроса с отсрочения мач сред Лудогорец и Левски - до края на годината ли би трябвало да се изиграе, или след паузата в шампионата?

Според мен е по-добре да се изиграе през пролетта, с цел да не се размества или удължава в допълнение програмата. Най-вероятно ще се изиграе преди началото на полусезона. Този отсрочен мач може да се остави за следващата година, само че това е моето мнение, а какво ще се реши, е различен въпрос.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР