Бившият световен номер 1 в тениса Новак Джокович отказа участие

...
Бившият световен номер 1 в тениса Новак Джокович отказа участие
Коментари Харесай

Джокович се отказа от турнира в Абу Даби

Бившият международен номер 1 в тениса Новак Джокович отхвърли присъединяване на шампионата в Абу Даби и няма да направи своето дълго чакано завръщане. Новината заяви самият той, а повода е болки в лакътя. Сърбинът избира да не рискува, с цел да може да се възвърне изцяло за формалния старт на сезона в Австралия.

Андерсън и Баутиста Агут минаха първи кръг в Абу Даби

„ Ужасно съм отчаян, че съм заставен да се откажа от шампионата в Абу Даби. За страдание, през последните няколко дни започнах да усещам болежка в лакътя и след няколко проучвания, медицинският ми щаб ме посъветва да не пожертвам, а да се откажа от шампионата и неотложно да стартира терапия. Много съм печален, защото бях припрян да се завърна в публични мачове”, призна Джокович.

“Наслаждавах се на тренировките и на всичко, което правех, с цел да се приготвя за новия сезон, в това число и за шампионата в Абу Даби. Сега съм заставен да приема тази обстановка и да изчакам резултата от лечението, с цел да мога още веднъж да играя тенис и да възвърна ритъма си”, добави той.

Ноле събира слънчеви лъчи преди да се върне на корта

“Това може да се отрази на старта ми на сезона и на програмата ми, само че решението ще бъде взето в идващите дни “, сподели още сърбинът.

Рафаел Надал, както и Стан Вавринка и Милош Раонич също отхвърлиха присъединяване в конкуренцията заради контузии.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР