Бившият световен номер 1 в тениса Джон Макенроу изрази разочарованието

...
Бившият световен номер 1 в тениса Джон Макенроу изрази разочарованието
Коментари Харесай

Макенроу направи Григор на нищо: Остана си слаб подражател на Федерер

Бившият международен номер 1 в тениса Джон Макенроу изрази разочарованието си от играта на Григор Димитров против Роджър Федерер в осминафиналния мач от " Уимбълдън ", съобщи бТВ.

" Години наред виждах Григор Димитров като предстоящ притежател на купа от Големия шлем. Сега обаче тази религия напуща тялото ми и ми се коства, че е напуснала и неговото. Това е разочароващо, мъчително елементарно е за Федерер. Бейби Фед, Мини Фед, каквото и да е… Ако ще те назовават по този начин и ще се обличаш като Федерер, в случай че ще му подражаваш, то би трябвало все в миналото да оправдаеш упованията. Микроскопът беше ориентиран към него през цялото време, само че му беше мъчно да откри личната си еднаквост в кариерата. Сега е забавно какво усещане ще остави на хората ", разяснява пред BBC американецът - притежател на 9 трофеи от Големия шлем.

 1943512

Швейцарският Маестро Роджър Федерер завоюва небрежно мача с 6:4, 6:2, 6:4 и в профил най-хубавия български тенисист. Така Федерер се класира без никакъв напън на четвъртфинал на шампионат от Големия шлем за рекорден 50-и път. Григор, междувпрочем, бе най-малкото затруднение за Роджър на тазгодишното издание на " Уимбълдън ".

" Григор в действителност позволи някои неточности и това отвори пред мен благоприятни условия. Радвам се, че съумях да се възползвам от тях, само че за мен най-важното беше да се концентрирам върху личната си игра, да направя верните неща на корта и да се надявам, че може би той ще направи някои неприятни отигравания или ще се поддаде на напрежението и аз ще продължа да играя доста добре. Мисля, че това беше страховит мач за мен. Не чаках да се получи толкоз елементарно. Всъщност не беше толкоз елементарно, колкото наподобява ", сподели от своя страна след успеха си 35-годишният Федерер, притежател на 18 трофеи от Големия шлем.

Коментарът на разочарования Григор Димитров след провалянето беше къс: " Разочарован съм от себе си, че не съумях да играя по-добре. Направих доста непредизвикани неточности, а първият ми сервис не беше на равнище. Без тези оръжия, няма по какъв начин да ти е елементарно против него ", съобщи Григор.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР