Бившият спортен директор Левски Станислав Ангелов говори относно "синия" клуб

...
Бившият спортен директор Левски Станислав Ангелов говори относно "синия" клуб
Коментари Харесай

Пелето: В Левски има прекалено много адвокати

Бившият състезателен шеф Левски Станислав Ангелов приказва по отношение на "синия " клуб и базата на "Раковски ". Пелето призна за закани към него и съобщи, че не той е казусът на 26-кратните първенци.

"Всеки един клуб желае да има консуматори в школата, с цел да се "храни ". Ние вместо да ги вършим децата левскари, споделяме, че те не са наши. Усещам напън, естествено, освен в медиите. Всеки, който следи медиите, усеща. Процедира се брутално и жестоко, само че това ни стимулира. Там сме застанали 10 индивида и сме стимулирани. Започнахме сгурията, пролетта или лятото ще се завърши ремонтът.

Базата е обстойно разбиране, поддържа си я Министерство на вътрешните работи - по отношение на курсове, надпревари, пожарникарските спортове и така нататък Конфликт чак подобен не виждам, още повече деца пристигнаха, сплотихме се, разрастваме се, което е най-интересно. Изгонени сме, натирени сме, афектирани сме, аз в частност не съм афектиран, просто ми е необичайно по какъв начин по този начин един клуб постъпва със свои фрагменти.

В Левски има петима юристи и още толкоз финансисти, а няма футболни хора. Не знам. Кражба не е осъществена! Има си закони, съблюдаваме ги. Тази база не е моя, а на Министерство на вътрешните работи. Школата или сдружението се споделя "Левски-Раковски ", аз не мога да трансформира еднолично името.

Снощи гледах Левски, веселя се, че бихме. Ние сме почитатели към този момент, може единствено да се радваме и да поддържаме. Завел съм дело най-много да си изчистя името. Чувам разнообразни закани, че политически са щели да ме натискат. Нали живеем в правова страна? Кой е този политик, който ще върви да натиска и да прави нещо, което да е срещу децата? В последна сметка ръководещите са спортни хора.

Дали са изгорели всички мостове? Левски не е на господата, Левски е тимът на народа. Готов съм на разговор, несъмнено. По-слабият си чака, носи си тоягата по гърбината, виновен съм пред децата и родителите. Откакто съм аз в тази база се развива някакъв развой, обикновено е хората да са зад децата си, не зад мен. Преди мен никой не беше направил нищо за базата.

Не съм приказвал със Спас Русев, с Даниел Боримиров не сме в доста близки връзки. Когато аз бях състезателен шеф на Левски, се борихме за първото място. Люпко Петрович си потегли самичък, не е имало проблем с никого. Люпко за какво не сподели: "Или аз, или Станислав ". Не съм аз казусът, само че това го знаят всички футболни хора.

Когато бях състезателен шеф, нямаше афектирани и изгонени, когато пристигна различен човек, започнаха деленията, обидите. Всеки самичък да си реши. Аз за себе си мога да събера две и две или да разделя три и три. Левски би трябвало да влага в бъдещето на децата, това се прави по целия свят.

Чувам доста помпозни изявления от Левски, а дейностите къде са? Не съм видял нищо. Малко е децата на "Герена " да имат един или два терена. Трябват 5-6 терена, зали, балони, фитнеси. Ясно е, че на "Раковски " не желаят да се случват тези неща, само че аз диря финансиране. Притеснява ме, че по този начин се действа от клуба-майка. Оттам са минали и Наско Сираков, и Иванков, и Мариян Христов, и Гиби Искренов за малко, и Кокала, да не наскърбяваме нашия другар Емил Велев.

Това е съдружие с нестопанска цел, там благосъстоятелност не може да имаш. Ние сме неправителствена организация, която се занимава със спорта. Всяка стотинка, която влиза там, би трябвало да отива за спорта. Концепцията на страната би трябвало да е развиването на школите. По градинките и пред стадиона е цялостно с пияници, наркомани, педофили. Аз преди да отида в школата, тя беше пред закриване. Какво щяха да вършат тези 300 деца? София се разрасна доста, имайте го поради.

Имам визия за след 6-7 години - да се превърнем в топ школата на България. И вероятно това да са гении на Левски. Няма по какъв начин да няма апетити на такова хубаво място в София. Аз съм мощен и имам вяра, че мога да трансформира нещо генерално във футбола. Във футбола нещата би трябвало да се трансформират изпод нагоре. В Левски би трябвало да следват футболната идея на футболните хора, които са там. Странно е, че в клуба работят повече хора, които са отвън сферата на футбола. Г-н Боримиров е за трети път в клуба.

"Армията " не ме интересува. Гледам Гриша Ганчев, опитът му е от Ловеч. В София има доста подводни камъни, някои ги е планувал, други - не. Имам леко наблюдаване. С юношите в Ловеч до момента се справяха по-добре, в сравнение с нас. Ние вместо да намерим общ път в Левски, разцепихме нещата. Аз имам концепция Левски да има школи из цялата страна и да вършим левскари на всички места.

Г-н Домусчиев направи доста хубава школа, очевидно други ще ни диктуват модата. В Левски не би трябвало да доминират чужденците. В чужбина имат по 10 души щаб на един детски тим. Байерн (Мюнхен) е дал 90 милиона през последната година, с цел да притегля деца.

Не ме интересува какво споделят, аз ще споделям, че ние сме Левски и ще привличам левскари. Левски е нашият патрон, довери Пелето пред Sportal.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР