Бившият спортен директор и шеф на школата на Локомотив (София)

...
Бившият спортен директор и шеф на школата на Локомотив (София)
Коментари Харесай

Бивш шеф на Локо Сф ще става спортен директор в отбор от Косово

Бившият състезателен шеф и началник на школата на Локомотив (София) Ивайло Аспарухов може да стартира до няколко дни работа в косовския първокласен клуб Лирия (Призрен). Аспарухов е получил предлагането от съветника на президента на клуба Иляз Илязи, а откакто досегашният щаб на Лирия беше освободен поради слаби резултати и предпоследно място в класирането.

"Всичко стана стана доста необичайно и ненадейно. Бях на мача Рома- Наполи, който взех решение да си подаря за рождения си ден- 31-и март, и на стадиона се видях с моя някогашен съотборник от Слога Югомагнат Илир Неджипи. Той в този момент е вицепрезидент на тима на Лирия (Призрен). Два дни по-късно ми се обади и ме попита дали съм подготвен да оказа помощ на тима им да се избави. В момента обаче работя в учебно заведение, а предлагането пристигна много ненадейно и изненадващо. Предложението е да бъда състезателен шеф и да оказвам помощ с хрумвания на идващия треньор ", раказва Ивайло Аспарухов.

Като футболист Аспарухов играе три сезона в македонското първенство- първо във ФК Скопие, а по-късно в Слога Югомагнат, сега прочут като ФК Шкупи. Шкупи е тим на албанската общественост в Северна Македония, както и на косовски албанци. Именно оттова е са контактите на някогашния нападател. "Нямам никаква концепция какво в действителност съставлява този клуб. Затова тези дни ще пътувам до Косово с цел да видя с очите си каква е ситуацията. Най-хубавото беше, че в тази млада страна се приказва с огромно почитание за българския футбол и за триумфите в предишното, описа Аспарухов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР