Бившият социалист Явор Божанков нарече Паметника на Съветска армия цирей“.

...
Бившият социалист Явор Божанков нарече Паметника на Съветска армия цирей“.
Коментари Харесай

Цирей ли беше МОЧА за Божанков, когато се кланяше пред паметника на Благоев и Габровски

Бившият социалист Явор Божанков назова Паметника на Съветска войска „ абсцес “. В собствен пост във фейсбук Божанков се обръща към Румен Радев с насмешка, че може да желае от държавните органи пари за нова плоча на монумента, която нощес бе счупена, написа Tribune.

„ Сега Румен Радев, в случай че можеше да изпрати писма до държавните органи да дарят пари за нова плоча…но не може. Този „ абсцес “ би трябвало да отиде в музей, до момента в който още има какво да се мести, написа Божанков.

Бившата му съпартийка Габриела Величкова обаче напомня на Божанков по какъв начин до момента в който е бил част от Българска социалистическа партия не е имал нищо срещу да се кланя пред социалистически монументи. Такъв да вземем за пример е паметникът в село Константин, където Божанков и други членове на Българска социалистическа партия от страната се покланят пред „ подвига на починалите партизани “.

„ Въпреки дъжда десетки социалисти резервираха минута безмълвие в памет на седемте убити антифашисти и сервираха цветя пред паметника. Сред формалните посетители бяха и двамата народни представители Явор Божанков и Валентин Ламбев “, напомня Величкова и ползва фотоси на Божанков от паметния миг.

Премененият социалист Божанков не е имал срещу да се прекланя и пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, с цел да отпразнува първата социалистическа колекция и да открие акцията на Българска социалистическа партия във Велико Търново.

Във въпросната колекция са взели участие представители на социалистическите дружинки от Велико Търново, Габрово, Дряново, Севлиево и Казанлък. През май 1891 година на това място са се обсъждали програмните документи на социалистическата партия и се е взело решение да бъде призован учредителния конгрес на партията на връх „ Бузлуджа ”.

Това е един от паметните моменти за соцпартията, значим ден за всеки социалист, като годишнината постоянно се отбелязва пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, който е открит през 1975 година. Като част от Българска социалистическа партия Явор Божанков също не е пропущал да се поклони пред това значимо за социалистите място.

Днес обаче, като част от Политическа партия, Божанков назовава соцмонументи „ циреи “.

 

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР