Бившият социален министър Иван Нейков и финансистът Владимир Каролев коментираха

...
Бившият социален министър Иван Нейков и финансистът Владимир Каролев коментираха
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Бедните в България са малко

 Бившият обществен министър Иван Нейков и финансистът Владимир Каролев разясниха в студиото на " Здравей, България " по NOVA увеличаването на прага на беднотия с 3 лева

" Всяка страна от Европейски Съюз има наложително предел на беднотия. Новия модел, който се предлага и разисква ще докара до заледяване на линията на беднотия до 2020 година, тъй като предходната година нарастването на прага на бедността беше 27 лева Това значи, че евентуално ще имаме по-малко небогати през 2020 година

От статистическа позиция, откакто има растеж на заплатите ", съобщи Иван Нейков.

Той добави, че за последната година статистиката дава растеж на междинната работна заплата с 12%. " При състояние, че задържим този предел на бедността това значи, че хората под него ще бъдат по-малко в сравнение с са били по-рано ", разяснява още Нейков.

Според финансиста Владимир Каролев изчисленията на КНСБ, че всеки четвърти работещ е безпаричен са погрешни.

" Те го пресмятат погрешно. Според статистиката на Европейската статистическа работа през 2018 година работещите небогати във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% приблизително за Европейски Съюз. Ние сме малко повече, само че не сме по този начин, както споделя КНСБ ", разяснява Каролев.

Финансистът е безапелационен, че действително бедните хора в България са доста малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат фамилии, които да ги поддържат. Друга такава група е хора с доста ниска подготовка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР