Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че политиците са

...
Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че политиците са
Коментари Харесай

Александър Томов: Политиците предизвикват драми в клубовете

Бившият притежател на ЦСКА Александър Томов счита, че политиците са причина за трагичните събития в родния футбол. В предаването " Лице в лице " по " бТВ " Томов разяснява, че министър председателят Бойко Борисов непрекъснато се бърка в собствеността на клубовете и евентуално тъкмо това е повода Васил Божков да направи " жеста " с джиросването на акциите на " Левски " на министър-председателя.

" Нямаше потребност от всичко това. Левски има огромна маса почитатели и експерти, които ще решат казуса. Премиерът няма право да става притежател, той можеше непосредствено да даде акциите на почитателите или на Павел Колев ", сподели Томов.

Миналата седмица скъпите бумаги, които са в размер на 86,6%, бяха джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов, само че той отхвърли да ги вземе. След това акциите се озоваха на стадион " Георги Аспарухов ", а след анкета във " Facebook " Васил Божков реши да ги даде на Наско Сираков " при негово единодушие ".

Според Томов решението на Божков е положително за Левски и клубът ще откри излаз от рецесията.

" Без мощни ЦСКА и Левски не може да има мощен български футбол и това си проличава от последните години. Дай боже двата тима най-сетне да се стабилизират ", добави Томов.

" За да бъде първенец един огромен тим, са нужни сред 7 и 10 милиона годишно. Приходите идват през лятото от евротурнирите, а разноските са през цялата година. Затова доста тимове употребяват заеми през зимата, които се пробват да връщат през лятото ", посочи някогашният притежател на " алените ", като добави, че е по-добре тимове като " Левски " и ЦСКА да разчитат на своята школа вместо да пробват да се конкурират с " Лудогорец ", купувайки скъпи чужденци, които след това не могат да бъдат препродадени на облага.

Томов начерта два вариана пред Левски в моментната обстановка, базирайки се на предходния си опит: " Хубаво е да не се отива на разновидността " спасител-бащица ". При втория ми път в ЦСКА направихме опит за акциониране, продажба на акции на почитателите, само че това не беше сполучливо, защото не събрахме нужните пари. Вторият вид е да има повече заможни акционери, плюс почитатели на отбора като Тръст " Синя България ". Така се прави връзка сред любовта на почитателите и клуба. ", добави професорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР