Бившият служебен премиер на България и професор по право Огнян

...
Бившият служебен премиер на България и професор по право Огнян
Коментари Харесай

Проф. Герджиков с горещ коментар пред ПИК за скандала с избора на Захарова: Чудо на чудесата! Това са хора от най-висок ранг, не са хванати от гората или от някое ТКЗС! Как ще пропуснат гласуването на същинската точка?

Бившият длъжностен министър председател на България и професор по право Огнян Герджиков направи извънреден коментар пред организация ПИК за абсурда с избора на нов началник на Върховен касационен съд. за наследничка на Лозан Панов, магистратите отпред с правосъдната министърка Надежда Йорданова пропуснаха да гласоподават същинската точка.
свързани новини84932преди 3 часа
Така на процедура през вчерашния ден Висш съдебен съвет утвърди протокола за избор на началник на Върховен касационен съд и гласоподава изпращането на предложение до Румен Радев за издаване на декрет за назначението на Захарова. Магистратите обаче не гласоподаваха самия избор на Захарова.

" Имам една приказка " Дай ми обстоятелствата, да ти дам правото ". Казвате ми някои неща, които наподобяват смущаващи. Какво тъкмо е било, за какво е изпусната тази точка, да не би да има неточност в протокола. Трудно мога да изричам някакви мнения, като не знам какво тъкмо е станало ", показа проф. Герджиков пред ПИК.

" Ако има някаква неточност и някакъв подобен пропуск, обикновено е да се стигне до такава степен, че президентът да не издаде указа. Ако установи, че не е отразено гласуването на точката, която е самият избор на ръководител на Върховен касационен съд, то той може да не подпише указа ", изясни още той.

" Прилича ми на техническа неточност. Изключително куриозно е да се гласоподава точката за изпращане на избора до президента с предложение за издаване на декрет, а в действителност самият избор да не се гласоподава. Много е необичайно това ", учуди се проф. Герджиков, че може да бъде позволена такава неточност: " Това е знамение на чудесата. Там са неслучайни хора, от най-голям сан, не са хванати от гората или от някое Трудово-кооперативно земеделско стопанство. "
свързани новини50324преди 56 минути
" Нормално е Радев да върне избора на ръководител на Върховен касационен съд единствено за тази втора точка, с цел да има същинско гласоподаване на тази втора точка. Не би трябвало процедурата да се започва отначало, а единствено да се в профил порокът, който е основан ", приключи специалистът по право.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР