Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета на

...
Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета на
Коментари Харесай

Ние сме пред поредна национална катастрофа. Стефан Янев учреди нова партия и се готви за избори наесен

Бившият длъжностен министър председател и министър на защитата в кабинета на Кирил Петков Стефан Янев учреди партия „ Български напредък “ . Това се случи на публично събитие в четвъртък в София.

Янев разгласи, че ще слага ново начало в българската политика с партия, която „ ще бъде действително покрай хората “ и ще е в непрекъсната връзка с гражданското общество. По думите му сега има „ бездна “ сред политиците и обществото. Бившият боен министър чака предварителни избори през есента и планува групировката му да бъде част от идващия парламент.

„ Не може повече да толерираме тази политическа безнаказаност, тази непросветеност, този безразсъден авантюризъм, който ни води към дъното. Ние сме пред следващата национална злополука, а даже не сме във война “, сподели Янев.

Той разгласи, че партията му ще бъде част от „ национално-консервативния бранш “ и се разгласи за гонене на „ националния интерес “ през самостоятелна правосъдна система, частна благосъстоятелност, добита по почтен път, и „ уравновесена “ външна политика.

Той отхвърли връзка сред неговата партия и президента Румен Радев и акцентира, че съгласно него президентът „ не желае да въздейства на политическия развой, без да носи отговорност “.

Според Янев апелите за изпращане на военно-техническа помощ са разединили българското общество, а причина за проблемите с газовите доставки са „ безредните дейности на държавното управление “.

В инициативния комитет по учредяването на партията са някогашната служебна министърка на районното развиване Виолета Комитова , служебната министърка на младежта и спорта в държавното управление на Огнян Герджиков Даниела Дашева , някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Пламен Моллов , изпълнителният шеф на Борда по туризъм Поли Карастоянова , някогашният зам.-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов , както и някогашният зам.-министърът на защитата и доближена до Янев Ралица Симеонова .

Сред известните персони, които се явиха на учредяването на партията бяха някогашният състезател и треньор на футболния ЦСКА-София Стойчо Младенов , Йоло Денев , финансистът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Кольо Парамов и други.

Стефан Янев участваше в трите служебни държавни управления, назначени от Румен Радев. В първото с министър председател Огнян Герджиков той беше министър на защитата, а в двете през 2021 година беше министър-председател.

Янев беше поканен от Кирил Петков като министър на защитата в кабинета на четворната коалиция. В края не февруари след серия от неприемливи мнения, свързани с войната в Украйна, Петков изиска оставката на Янев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР