Бившият служебен премиер, бивш министър на отбраната в редовното правителство

...
Бившият служебен премиер, бивш министър на отбраната в редовното правителство
Коментари Харесай

Стефан Янев: Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор

Бившият длъжностен министър председател, някогашен министър на защитата в постоянното държавно управление и предстоящ партиец - Стефан Янев, се разгласи през днешния ден изрично срещу България да изпраща военна помощ на Украйна и позволи, че самата Украйна е можело да бъде агресорът.

" Украйна знае какво прави и взима рационални решения. Трудно е да преценим дали Украйна не би била агресор в един различен вид - да нападне тези области там - Луганск и Донецк. Страданията на хората щяха да бъдат същите ", съобщи той в ефира на бТВ, допълвайки, че не било в този момент въпрос да се обръщат вероятните ходове на историята.

Според Янев нападнатата от Русия преди близо два месеца страна " има задоволително военна помощ отвред и още военна помощ би било неточност ". Затова България да пособия както и досега - единствено филантропично.

Янев разгласи също по този начин, без да се позове, че пращаната в този момент от другите страни военна помощ " бива унищожавана още по пътя на украинска територия в границите на 24-36 часа ". Това трябваше да обоснове в допълнение тезата му, че помощ от боен темперамент нямало смисъл да се изпраща.

Бившият министър председател в държавните управления на президента Румен Радев разгласи още, че партията, която готви, ще е подготвена скоро.

" Надявам се скоро, на финалния стадий сме, по този начин да се каже ", съобщи мистериозно.

Партията няма да има обичайната идеология, разбра се за следващ път от думите му. " Ляво-дясно " към този момент не било толкоз забавно - хората се объркали от идеологемите, съобщи. Щяло да е план на хора, " които милеят за България ".

Политолозите отделят място на бъдещата партия в сегмента, заеман в този момент от определяните като проруски парии Българска социалистическа партия и " Възраждане ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР