Бившият служебен правосъден министър и настоящ адвокат Иван Демерджиев, за

...
Бившият служебен правосъден министър и настоящ адвокат Иван Демерджиев, за
Коментари Харесай

Иван Демерджиев отказа да е заместник на Бойко Рашков

Бившият длъжностен правосъден министър и сегашен юрист Иван Демерджиев, за който на 22 март държавното управление разгласи, че става зам.-вътрешен министър, отхвърля поста

Това разгласи самият Демерджиев в особено изказване до медиите. От позицията на Демерджиев излиза, че назначението му е било оповестено, без той да е дал окончателното си единодушие да стане част от екипа на Министерство на вътрешните работи. Той отхвърли спомагателна информация и изясни, че всичко е в позицията му, написа вестник.

В нея той изяснява, че в последните месеци доста пъти е водил диалог с представител на държавното управление за "поемането от моя страна на решителна роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост ". "Вярвам, че България е на значим кръстопът и съм подготвен да оказвам помощ на всеки, който демонстрира воля да промени страната ни към по-добро. Именно такава поръчка направи министър-председателят Кирил Петков и това ме водеше в тези диалози. Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции по отношение на моето място в Министерство на вътрешните работи. Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни ", написа Демерджиев.

Той добавя, че 22 март тези му съображения и обструкции не са отпаднали и не е получил изясненост по значими за него въпроси за ролята, която се чака да поеме. "Диалогът сред мен и изпълнителната власт продължи и в миналите дни. Днес твърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи ", споделя Демерджиев. Той твърди, че надълбоко почита Рашков и има вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години.

"Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал изясненост какво се чака от мен и при какви условия ми се предлага да реализира заложените цели. В случая не получих до дъно изясненост по тези въпроси, заради което и не съм поемал отговорност. Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България ", споделя Демерджиев.

И приключва: "Готов съм с познанията си и опита, който получих, да оказа помощ на всеки, тръгнал против беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа битката за налагане върховенството на правото и осъществяване на същинска правосъдна промяна със средствата, с които разполагам. Готов съм да оказвам помощ на всеки, които има същинско предпочитание да води тази битка, в случай че има потребност от моята експертиза. "

По информация на "Сега " Демедржиев не е встъпил в служба в Министерство на вътрешните работи, по тази причина няма потребност да бъде освобождаван. Достатъчно е единствено министър председателят да отдръпна заповедта за назначението му.

Вестникът чака коментар и от държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР