Бившият служебен министър на транспорта Кристиян Кръстев е поканен да

...
Бившият служебен министър на транспорта Кристиян Кръстев е поканен да
Коментари Харесай

Бивш транспортен министър влиза в екипа на Фандъкова

Бившият длъжностен министър на превоза Кристиян Кръстев е поканен да стане зам.-кмет на София с сектор „ Транспорт и градска мобилност”. Това стана ясно на днешното показване на екипа на Йорданка Фандъкова, оповестява Българска телеграфна агенция.

Сред първите задания на зам.-кмета в това направление ще бъде стартирането на довеждащия превоз, актуализация на разписанията на целия градски превоз, стратегия за създаване на спирки, ограничения за облекчение на трафика.

Транспортът е „ парещ картоф” за Столичната община през последните години. През април 2016 година Любомир Христов подаде оставка след журналистическо следствие за социална поръчка за навеси на спирки, в което се изричат подозрения за спор на ползи.
Зам.-кметът по превоза в София подаде оставка Причината е напрежението към социална поръчка, извоювана от мъжа на депутатка от ГЕРБ
На поста го смени Евгени Крусев, който беше заставен да се отдръпна поради абсурда с ремонта на „ Граф Игнатиев” и подмяната на заложени по спецификация материали. Крусев е обвиняем по случая.
Бивш заместител на Фандъкова отива на съд Евгени Крусев ще дава отговор за длъжностно закононарушение
Икономист по обучение, след края на мандата си като министър, Кристиян Кръстев потегли по пътя на вярата и стана иподякон. При общественото си завръщане в светската сфера, той ще е един от тримата нови заместници на Йорданка Фандъкова.

С сектор „ Дигитализация, нововъведения и икономическо развитие” ще бъде претрупан досегашният изпълнителен шеф на Агенцията по вложения към Следствен отдел към окръжна прокуратура Владимир Данаилов. Работата му ще включва разработка и внедряване на електронни услуги в администрацията, работа с ИТ бранша в търсене на решения за града и привличане на вложения.
Бивш министър облече църковни одежди Най-младият български иподякон Кристиян Кръстев оказа помощ в службата на най- младия български митрополит
Все още не е решено кой ще поеме новия сектор „ Обществено строителство”, в който ще влязат дирекциите по строителството на транспортната инфраструктура, публичните здания и ВиК мрежата. Фандъкова уточни, че ще постави на поста „ инженер с потвърден опит”.

Ще има и промени във към този момент съществуващите посоки. Така финансите, опазването на здравето, публичните поръчки и концесии и общинската благосъстоятелност ще са част от една конструкция. Европейските политики, интернационалната активност и туризма ще бъдат в ресора на Ирина Савина.

Докладът за структурните промени ще импортиран на 9 декември в СОС, а на 19 декември кметът Фандъкова чака новата конструкция да бъде призната, с цел да влезе в действие от 1 януари 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР