Бившият шеф на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е търсил

...
Бившият шеф на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е търсил
Коментари Харесай

Цветан Василев търси закрила от САЩ

Бившият началник на Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев е търсил протекция в Съединени американски щати, оповестява уеб сайтът Хил.

За задачата Василев, който е упрекнат от българското правораздаване за пране на пари и заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на КТБ, наскоро е наел вашингтонската юридическа компания JWI Inc.

Тя би трябвало да приготви документи, с които да изиска отбрана от закона "Глобален Магнитски ", тъй като е бил незаслужено упрекнат.

Този закон, признат от Конгреса, разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им.

Все отново юридическата адвокатска фирма JWI Inc. ще има хонорар от $50 000 месечно.

След като Държавният департамент завърши личното си изследване по случая и се съгласи да му даде ход, той го изпраща в Отдела за надзор на задгранични активи (OFAC) при министерството на финансите, който се занимава със глобите.

След като OFAC ревизира случая, което лишава несигурно време, искът може да стигне до бюрото на президента на Съединени американски щати за утвърждение, отбелязва "Хил ".

Вицепрезидент на адвокатската адвокатска фирма Джоузеф Огъстин персонално към този момент бил посетил Василев в Сърбия, с цел да се запознае със случая.

Интересен факт е, че Джоузеф Огъстин е работил 30 година за Централно разузнавателно управление на САЩ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР