Бившият шеф на Fiat Chrysler Automobiles и Ferrari Серджо Маркионе

...
Бившият шеф на Fiat Chrysler Automobiles и Ferrari Серджо Маркионе
Коментари Харесай

Почина Серджо Маркионе

Бившият началник на Fiat Chrysler Automobiles и Ferrari Серджо Маркионе умря на 66-годишна възраст. Новината заяви ръководителят на Упрвителния съвет на концерна Джон Елкан.

"За страдание се случи това, от което всички толкоз се страхувахме. Серджо Маркионе, индивидът и приятелят, си отиде. Смятам, че най-хубавият метод да почетем паметта му е да продължим започнатото от него, да съблюдаваме правилата на отговорност и неприкритост, които той толкоз буйно защитаваше. Аз и фамилията ми ще му бъдем постоянно признателни за стореното. Мислите ни са с Мануела (съпругата на Маркионе) и синовете му Алесио и Тайлър ", написа Елкан.

Серджо Маркионе получи церебрална емболия по време на интервенция от саркома на рамото. Мениджърът бе в кома, а животът му се поддържаше само от инсталация.

Според италианския уебсайт Lettera43 мозъкът на Маркионе е бил повреден необратимо в резултат на запушена артерия. Операцията, осъществена в Университетската болница в Цюрих, е била рискова, само че той се е подложил на нея макар заплахата от затруднения поради нетърпими болки в рамото.

Трагичният процес на събитията докара до незабавни промени на върха във Fiat Chrysler Automobiles и Ferrari. Поста на Маркионе пое шефът на Jeep Майк Манли, а управлението в Маранело бе управлявано от някогашния началник на Philip Morris International Луи Камилери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР