Бившият шампион Стан Вавринка от Швейцария започна с победа участието

...
Бившият шампион Стан Вавринка от Швейцария започна с победа участието
Коментари Харесай

Победи за Стан Вавринка и Доминик Тийм, загуба за Анди Мъри в Монте Карло

Бившият първенец Стан Вавринка от Швейцария стартира с победа присъединяване си на тенис шампионата в Монте Карло от сериите " Мастърс 1000 " на червени кортове с награден фонд от 5 779 335 евро. Той се наложи над нидерландеца Талон Грийкспоор с 5:7, 6:3, 6:4 и се класира за втория кръг.

38-годишният швейцарец загуби първия сет и бе изложен пред заплаха, само че съумя да направи поврат.

" Беше значимо да остана спокоен. В първия кръг би трябвало да намерите играта си. Първият мач на клей в никакъв случай не е елементарен против добър съперник. Щастлив съм, че не преставам напред. Бе значимо да се боря до края ", сподели Вавривнка, който е печелил шампионата през 2014 година.

В идващия кръг той ще играе против американеца Тейлър Фриц, който е в Топ 10.

Бившият №3 в света Доминик Тийм (Австрия) завоюва против французина Ришар Гаске с 6:1, 6:4, като това бе първа негова победа на шампионат от " Мастърс 1000 " в последните две години. Той ще се срещне в идващия кръг с датчанина Холгер Руне за място на осминафиналите.

First Masters 1000 win in two years ️ sees off Gasquet to advance into R2 in Monte Carlo!
— Tennis TV (@TennisTV)

Британецът Анди Мъри отстъпи пред австралиеца Алекс Де Минор с 1:6, 3:6 за 86 минути.

Руският квалификант Иван Гаков се наложи над американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (6), 2:6, 6:3 и на следващия ден ще се изправи против международния №1 Новак Джокович.

Изненада сервира аржентинецът Франсиско Черундоло, който надигра 11-ия подложен Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 6:4 и ще играе във втория кръг с италианеца Матео Беретини, който се наложи над американеца Максим Креси с 6:4, 6:2.

Напред продължава още един аржентинец - Диего Шварцман, който победи белгиеца Давид Гофен с 6:4, 6:2.

Британецът Джак Дрейпър се наложи над аржентинеца Себастиен Баес с 6:3, 7:5.

В последния мач за деня испанецът Роберто Баутиста-Агут направи поврат против сърбина Филип Крайнович - 5:7, 7:6 (10), 6:1. На него му се наложи да избави мачбол на противника си във втория сет.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР