Бившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, осъдена на 15 години

...
Бившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, осъдена на 15 години
Коментари Харесай

Осъден бивш сенатор избяга от лекарски кабинет

Бившият сенатор на Колумбия Аида Мерлано, наказана на 15 години затвор за пазаруване на гласове и нелегално носене на оръжие, избяга от кабинета на ортодонт, съобщи БГНЕС.
Мерлано излежавала присъда в женския затвор „ Ел избухлив пастор” в Богота, откъдето са я откарали на обзор при стоматолог в клиниката „ Ла сабана”. Пациентката се е промъкнала през прозореца на лекарския кабинет и благодарение на въже се е спуснала по стената. Отвън я чакал мъж с мотоциклет, с който отпътувала в незнайна посока. Властите организират следствие за съучастието на стоматолога в бягството на затворничката, който също незабавно напуснал клиниката.
Предложена е премия от 10 милиона песо за оня, който спомага при залавянето на Мерлано.
През март 2018 година по време на парламентарните избори в Колумбия полицията претърси щаб-квартирата на Аида Мерлано и откри доказателства за съществуването на мрежа за пазаруване на гласове. В рамките на следствието сътрудниците откриха 268 милиона песо в брой (около 76 560 долара), документи, доказващи, че акцията на Мерлано е надвишила допустимия предел за разноски, както и записи за пазаруване на гласове. Мерлано изгуби мястото си в Сената.
Върховният съд я осъди на 15 години затвор по обвиняване в скрит план при утежняващи условия и за корупция, обвързвана с провеждането на избори, както и за нелегално владение на оръжие. По непотвърдени данни, в пандиза Аида Мерлано е направила опит за самоубийство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР