Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е бил арестуван.

...
Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е бил арестуван.
Коментари Харесай

Арестуваха кмет на пловдивско село - продал камината на пенсионерския клуб и проиграл парите на комар

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е бил задържан. Хора от селото потвърдиха за това. Танковски е задържан за следващ път и е с две пробационни присъди. Този път е бил закопчан, тъй като е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово.
Прочетете още
Преди няколко дни Танковски изискал ключа от отговорника с претекста, че имал работа вътре. Малко по-късно било открито, че камината липсва и е бил подаден сигнал в полицията. Разследващите от Карлово установили, че той е разглобил печката и я е продал на частно лице в град Баня за 80 лв.. Парите проиграл на комар, предава ПБ Новинар.

По скандалното е, че е стартирано досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение в размер на 36 000 лв.. Танковски посещавал разнообразни строителни магазини, представял се като „ Кметът на Войнягово “ и казвал на притежателите, че би трябвало да му се дадат избрани строителни материали на сметката на Община Карлово.

Освен строителни материали той взимал косачки, тримери и други, а когато търговците почнали да си търсят парите от Община Карлово, кметът на общината – Емил Кабаиванов и счетоводството реагирали и споделили, че въобще не знаят за сходни поръчки и не са давали позволение за тях.

Отново бил подаден сигнал в полицията и почнало произвеждане.

Предстои да му бъде повдигнато обвиняване за длъжностно закононарушение.

Новинар от дълго време разполага с информацията, само че резервира безмълвие, защото Тодор Танковски беше претендент за народен представител от регионалната листа за Пловдив на „ Синя България “. Като подобен той се ползваше с имунитет.

Преди години Танковски беше задържан за сходни провинения и закононарушения, а парите, които е взимал по непочтен път е проигравал на комар.

Предстои на следващия ден прокуратурата да реши дали да бъде продължен срокът му за арест от 24 часа, а на малко по-късен стадий държавното обвиняване и съдът ще решат дали той ще продължава да заема поста си кмет на Войнягово.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР