Бившият селекционер на националния отбор Ясен Петров коментира поредната победа

...
Бившият селекционер на националния отбор Ясен Петров коментира поредната победа
Коментари Харесай

Ясен Петров: Националният ни отбор има бъдеще

Бившият селекционер на националния тим Ясен Петров разяснява следващата победа на България в Лигата на нациите - 1:0 над Северна Македония в Скопие. Както е известно, той напусна поста след тежкото проваляне от Грузия с 2:5 в Разград при започване на юни. При него " трикольорите " направиха 1:1 вкъщи със северномакедонците на старта на шампионата.

" Това е един прекрасен миг да поздравя всички момчета и треньорите. Две стъпки, които са извънредно значими, за които се веселя. Радващо е, че видяхме толкоз млади момчета в състава. Така че единствено позитиви можем и би трябвало да изтъкнем сега. Това е нещо, което би трябвало да се поддържа и адмирира ", стартира Петров. " Винаги съм вярвал, че България има бъдеще. Срещу Северна Македония ситуацията беше извънредно сложна. От позиция на домакините, на публиката, на атмосферата към и по време на самия дуел. Различно от това, което беше в дуела с тях в Разград. Защото тогава ние показахме, че в действителност сме толерантни. Нито сме освирквари химна, нито нищо. При нас, от българска позиция, всичко беше извънредно интелигентно. Така че успеха в такава конюнктура е извънредно скъпа и значима. Който както желае да я прави оценка, само че тя остава в историята. Хубава е и дано всички да й се насладим ", показва извънредно позитивен звук експертът.

" Аз не желая да давам препоръки за оттук нататък. Пожелавам единствено победи във всички мачове. Като българин се веселя на всички триумфи освен на националния тим по футбол, а във всеки спорт. И постоянно ще поддържам позитивното ", добави Ясен Петров.Относно предишното му отпред на България и скорошните офанзиви от Георги Иванов-Гонзо, той бе сбит: " Никога не се връщам обратно. Всичко е завършило. Миналото е единствено, с цел да се изкарват позитивите и да се стъпи върху отрицателното отново в положителна посока. Така виждам аз. По принцип ние би трябвало да имаме вяра. Победата над Северна Македония е извънредно значима и би трябвало да се поздравят. Това носи самочувствие, което е доста значимо ".

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР