Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич

...
Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич
Коментари Харесай

Младен Кръстаич вариант за селекционер на Виетнам

Бившият селекционер на българския народен тим по футбол Младен Кърстаич може да се озове в Източна Азия, оповестиха за Българска телеграфна агенция близки до експерта. 50-годишният сърбин обаче е в много необятен лист, който се преглежда от футболната федерация на страната от минимум 12 претенденти - някои хора са избор на управата, а други препоръчани от мениджъри и медиатори. Сред кандидатите за поста има португалец, белгийци, бразилец, аржентинец, както и експерти от Япония и Република Корея.

Виетнамците се разделиха с френския деец Филип Трусие преди две седмици и към момента избират на кого да поверят представителната групировка на страната.

Ден преди уволнението му на 27-и предишния месец те отстъпиха с 0:3 на Индонезия в Световна подготовка в зона Азия в група F. Ирак е на 1-о място в този поток с 12 точки и към този момент си е подсигурил място в третия кръг на пресяванията. Индонезия е на 2-о място със 7, а виетнамците са с 3 два кръга преди края и сложна задача да изпреварят директния си противник поради програмата и директните дуели.

След като Филип Трусие не оправда упованията, се появиха информации, че ще се търсят разновидности с азиатски треньори, които да са близки до цялостната обстановка. Дори беше промотирано името на корееца Парк Хан-Сео, само че от Футболната федерация отхвърлиха подобен вид.

" За да се избере треньор, ще би трябвало да се отговори на доста критерии. Тези критерии ще оказват помощ на федерацията да оцени дали претендентите са подобаващи или не. За да водите тима би трябвало да имате добра експертиза, да разбирате виетнамската просвета и футбол и да знаете по какъв начин да приемате разликите ", изясни вицепрезидентът на федерацията Тран Ан Ту.

Кърстаич завърши уговорките си с българския народен тим на 26-и октомври предходната година, като два мача преди края отборът нямаше победа в квалификациите. Той се наслаждаваше на съвършена есен през 2022-а, когато пък нямаше нито една загуба. Но неприятното показване по време на квалификациите за Евро 2024, съчетано с цялостен малшанс, означаваха несвоевременен завършек на уговорките му с " лъвовете ".

Преди това той е бил помощник-треньор и селекционер на Сърбия, водил е ТСК Бачка Топола в родината си, а също по този начин и израелския гранд Макаби (Тел Авив), който класира за присъединяване в Лигата на конференциите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР