Бившият селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли даде обяснение за решението

...
Бившият селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли даде обяснение за решението
Коментари Харесай

Сампаоли даде обяснение за Икарди и Дибала

Бившият селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли даде пояснение за решението си да загърби Пауло Дибала и Мауро Икарди на миналия Мондиал. Нападателят на Ювентус записа единствено 22 минути, а този на Интер даже не беше извикан за шампионата. Южноамериканците пък се провалиха, откакто едвам прескочиха групата си, а по-късно отпаднаха на осминафиналите.

“Трябваше наложително да спечелим шампионата - зави Сампаоли пред Marca. - Избрах да разгадавам на мнозина от футболистите, които бяха и на шампионата в Бразилия четири години по-рано. Заложих главно на тях. Световното беше тежко, тъй като бяхме задължени да станем първи, което пък означаваше, че няма по какъв начин да разчитаме на гения на младите”.

Since the start of 2016-17, Mauro Icardi has scored...

22 more league goals than Paulo Dybala
12 more league goals than Gonzalo Higuaín
10 more league goals than Sergio Agüero

Il Capitano pic.twitter.com/Xj9N7BHXU5
— bet365 (@bet365) October 7, 2018
Наставникът призна, че Икарди и Дибала са били част от тактиката му за бъдещето. “Имахме кратковременен, дълготраен и промеждутъчен проект за развиването на тима. В проектите ни бяха към 100 играчи. След случилото се в Русия обаче всичко завърши. На Мондиала имахме единствено една опция пред нас - купата. Нямаше различен вид и затова отборът не успяваше да реагира, когато нещата на терена се обърнеха против нас. Отборът тренираше добре и излизаше на терена с нужното самочувствие, само че играта ни не вървеше”, добави Сампаоли. Наставникът беше уволнен след фиаското.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР