Бившият президент на ЦСКА Александър Томов наруши мълчанието си. Лупи

...
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов наруши мълчанието си. Лупи
Коментари Харесай

Александър Томов: Аз знам само едно ЦСКА

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов наруши мълчанието си. Лупи приказва за престоя си отпред на "армейците " и за настоящия план на Гриша Ганчев. Той разкри пред topsport.bg и дали симпатизира на ЦСКА-София или е срещу обединяването сред ЦСКА и Литекс.

Г-н Томов, от прочут интервал от време не сме забелязвали Ваше мнение по "червения " футболен въпрос, както и изобщо такова, касаещо българския футбол. Това може да се преглежда от една страна като индиферентност и дистанцираност от протичащото се в Първа лига или пък като знак на единодушие със протичащото се на "Армията ". При всички положения не може да нямате мнение по тематиката, поради обстоятелството, че бяхте обвързван с клуба в някои от най-успешните години от "новата му история ".
- Имам. Имам, само че и другото е правилно. Дистанцирах се в последно време. Прецених за себе си, че няма смисъл да се наемам прочувствено толкоз съществено с нещо, което не би следвало да ме вълнува.

Няма ги нормалните въпроси и внимание към Вас, от страна на медиите.
- Вижте, допускам, че на огромна част от тях не съм им забавен сега, що се касае до спортния аспект от нещата и ангажираността ми в тази тенденция. Нормално е. Интересът постоянно е водещ и дефинира тематиките, които се разискват в медийното пространство. А и освен.

Появиха се леки "закачки " и провокативни мнения, свързани с "бившите притежатели и президенти " на ЦСКА. Върху тях продължава да се хвърля виновността за случилото се на "Армията ". Какво мислите Вие за всичко това?
- Наистина не искам да встъпвам в един сходен разговор, водейки се от страстта, в случай че щете. Най-важното за мен е, че съм чист пред себе си.

Що се касае до ЦСКА?
- Разбира се. Постигнах с клуба неща, за които доста хора преди мен единствено си мечтаеха. Шест победи против Левски, водачество в класирането с голяма разлика пред съперниците, мощно редуцирани задължения на клуба - с над 10 милиона, за относително къс интервал от време... Нещата се движеха в вярна посока и това личеше както на терена, по този начин и отвън него.

А за какво в действителност сложихте завършек на присъединяване си в ръководството на клуба?
- Постигнахме съглашение с Манджуков, всичко беше трансферирано както би трябвало. Няма подозрения и въпросителни в това направление. Наясно сте, наблюдавали сте случилото се. Такъв беше моментът. Но още веднъж споделям, че каквото е било належащо, съм го направил и съвестта ми е чиста. Във всичко бяхме повече от Левски.

А в този момент по този начин ли е? Има като че ли едно ненужно терзание, по отношение на извършените търгове, емблемата, ще бъде ли платено всичко...
- Не мога да предвидя какво тъкмо ще се случи. Ще ви кажа единствено, че аз, като икономист, бих вложил единствено в обещаващи планове...

Тоест "проектът " на "Армията " сега не е подобен?
- Не знам дали всичко това ще бъде уредено и доведено до някакъв край. Надявам се в действителност обаче да не попадам под упоменатия общ знаменател "миналите несполучливи управления ". Защото моето ръководство е всичко останало, само че не и безрезултатно. Дори в последно време не съм чел последните упреци, мнения или каквото и да било друго. Уморих се от това, почтено казано.

А пък и Вие намерихте новаторски, съвременен метод за връзка с почитателите си и тези на ЦСКА. В обществената мрежа най-малко е несъмнено, че каквото сте желал да кажете излиза без "редакция ".
- Да, несъмнено. Това с констатациите в обществената мрежа е добър, обхватен и сполучлив вид за връзка. Няма вариации и разнопосочно пояснение на декларираното.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР