Бившият президент на СССР Михаил Горбачов спазва всички препоръки на

...
Бившият президент на СССР Михаил Горбачов спазва всички препоръки на
Коментари Харесай

Михаил Горбачов се е самоизолирал в дома си

Бившият президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов съблюдава всички рекомендации на лекарите и се е самоизолирал. Това заяви помощникът му и началник на пресслужбата на фонда му Павел Палажченко.

„ Естествено, това е обвързвано и с натрупалите се медицински проблеми. И ние всеки прелестно разбираме, че в тази възраст лекарите се отнасят изключително строго със спазването на режима”, разяснява Палажченко.

По думите му, някогашният президент на Съюз на съветските социалистически републики е много жизнен и продължава да поддържа контакт с него.

Палажченко разяснява и информацията, че роднините са спрели да го посещават.

Режисьорът Виталий Мански при откриването на Международния фестивал на документалния филм „ Артдокфест “ сподели документален филм „ Горбачов. Рай ". Филмът демонстрира, по какъв начин Горбачов посреща Нова година 2020 в жилището на асистента си.

Той съвсем не става от стола, към този момент не е допустимо да се обслужва без непозната помощ, придвижва се благодарение на особено устройство. В отговор на въпрос Горбачов споделя, че в този момент внучките му не идват, идвали са са, само че в този момент не.

Според Палажченко той към момента не е гледал кино лентата, само че преди година е взел участие в подготовката му. Той също по този начин означи, че неналичието на срещи сред Горбачов и неговите родственици се изяснява с обстоятелството, че той е в самоизолация.

"Той самият непрекъснато комуникира с тях по телефона. Кой идва в този момент? Знаете, че самолетите не летят, затова никой ", изясни Палажченко.

Той изрази убеденост, че щом обстановката с пандемията се промени, роднините на Михаил Сергеевич ще го посетят.

„ В началото на март той ще означи своя 90-ти рожден ден, само че явно няма да може да събере роднините си, тъй че ще би трябвало да отпразнува юбилея си по интернет “, сподели още помощникът на някогашния общоприет секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз, отбелязвайки, че в този момент се взема решение по какъв начин най-добре да се направи това.

„ Само поради това “, акцентира асистентът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР