Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че завежда съдебен

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че завежда съдебен
Коментари Харесай

Доналд Тръмп съди Facebook, Twitter и Google за цензура

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че завежда правосъден иск против Фейсбук, Twitter и Гугъл, като ескалира дългогодишната си борба за независимост на словото с технологичниte колоси, които съгласно него са го цензурирали непозволено, заяви AFP.

" Днес, взаимно с America First Policy Institute, завеждам като представител на водещата класа огромен иск против огромни софтуерни колоси, в това число Фейсбук, Гугъл и Twitter, както и техните изпълнителни шефове, - три в действителност приятни момчета ", сподели Тръмп пред кореспонденти в своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси.

Бившият държавен глава е водещ просител в делата и упорства да му бъдат върнати профилите в обществените мрежи и да бъде анулирана възбраната за издание. Той се смята за " заглъхнал, вкаран в черен лист и пропъден " от платформите. Най-големите софтуерни компании в Щатите се трансфораха в " налагащи противозаконна, противоконституционна цензура ", добави 75-годишният републиканец.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Котировките на акциите на компанията Twitter се намалих...

Тръмп беше отхвърлен от Twitter и Фейсбук, откакто почитателите му нахлуха в постройката на Капитолия на 6 януари. Компаниите се изплашиха, че той ще подбуди в допълнение принуждение. В момента някогашният президент към този момент не може да разгласява на нито една платформа на въпросните компании, напомня Associated Press.

Доналд Тръмп продължава да твърди, че е спечелил президентските избори през 2020 година, въпреки че редица специалисти и институции потвърдиха, че няма изборна машинация на вота.

Според американското законодателство интернет фирмите не носят отговорност за материалите, които потребителите им разгласяват. Социалните медийни платформи имат право да модерират наличието, като отстраняват изявления, които са неприлични или нарушават личните им правила, стига да работят добросъвестно.

Но Тръмп и други политици от дълго време настояват, че Twitter, Фейсбук и други обществени медийни платформи са злоупотребили с тази отбрана и би трябвало да изгубят имунитета си - или най-малко би трябвало да го завоюват, като дават отговор на условията, избрани от държавното управление.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР